V krvavou řež se změnil alkoholový dýchánek ukrajinských mužů, kteří našli střechu nad hlavou v ubytovně v Poděbradově ulici v brněnském Králově Poli. Stačilo málo a kriminalisté v Brně mohli vyšetřovat první letošní vraždu.

Popíjení začalo vcelku nevinně. Muži se vrátili z práce, otevřeli láhev vodky, nakrájeli slaninu a chléb a začali besedovat. Když dopili první půllitrovou sklenici vodky, načali si další. Debata o práci změnila brzy obsah a muži se začali bavit o ženách. Když narazili na jméno jedné ženy, po které touží srdce obou mužů, začali se dělníci hádat.

„Jak už to bývá, mezi dříve spřátelenými muži vznikla hluboká rozepře, kterou čtyřicetiletý muž řešil hodně svérázně. O dvacet let staršího soka nejdříve mlátil plechovou pánvičkou do temene hlavy a potom jej pořezal nožem na krku a na několika místech na hlavě,“ popsal útok brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jedna z řezných ran poškodila šedesátiletému dělníkovi tepnu a začala mu z ní stříkat krev. Toho se útočník zřejmě zalekl a zavolal o pomoc. Na místo přijela hlídka policistů, kteří když vstoupili do pokoje, nemohli uvěřit vlastním očím. „Pokoj byl úplně zakrvavený. Vypadalo to tam jako o zabíjačce,“ řekl jeden z policistů, který konflikt obou mužů řešil.

Na místo krvavé bitky museli přijet záchranáři, kteří nejdříve zraněnou oběť ošetřili. „Cizinec měl těžká poranění na krku a zhmožděný obličej. Bezprostředně po ošetření jsme ho odvezli do brněnské Úrazové nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

V nemocnici se těžce zraněný muž z Východu podrobil několika operacím. Lékaři na operačním sále bojovali o jeho život až do brzkých ranních hodin. Podle informací brněnského Deníku Rovnost je již pacient mimo ohrožení života. Agresor skončil v policejní cele, kde čeká na obvinění z těžkého ublížení na zdraví. Za to mu může hrozit až desetiletý trest vězení. Soud také může cizince po odpykání trestu z České republiky vyhostit.