Chtěl se pořád milovat, ale já na to neměla náladu. Takové je vysvětlení sedmatřicetileté Martiny Hasíkové z Pustiměře na Vyškovsku, která koncem letošního února zabila svého o šest let mladšího druha Radima Krkošku.

O dva dny později chtěla zahladit stopy a zapálila dům. Hustého dýmu se ve spánku nadýchal její šestiletý syn Dominik a zemřel. Dvojnásobnou chladnokrevnou vraždu řeší od včerejška brněnský krajský soud.

„Hasíková byla ve stresu ze zadlužení. Její druh po ní vyžadoval sex. Když naléhání nevydržela, třináctkrát Krkošku bodla kuchyňským nožem. Muž na následky četných zranění na místě zemřel,“ řekla státní zástupkyně Ludmila Doležalová. O dva dny později Hasíková podle žaloby vraždila znovu. „Druhou její obětí se stal teprve šestiletý Dominik Krkoška. V noci zapálila skříňku s oblečením, dítě spalo a udusilo se toxickými zplodinami,“ dodala Doležalová.

Obžalovaná využila svého práva a u soudu odmítla vypovídat. Policii se však krátce po hrůzném činu doznala. „Po obědě jsme leželi všichni tři společně v posteli. Když se Dominik probudil a šel si hrát, Radim po mně chtěl sex. Já jsem nemohla, ale on naléhal. Začal být hrubý a já sáhla pro nůž, který jsem měla nedaleko postele a bodla jsem ho,“ přiznala Hasíková vyšetřovatelům.

Víc než tři bodné rány prý Hasíková do oběti nezasadila. Z pitevního protokolu však vyplývá, že muže bodla třináctkrát. Osm ran směřovalo do hrudníku, z toho sedm bylo smrtelných. Druhý den po vraždě odtáhla tělo do komory, kde ho nechala zabaleného ve spacím pytli.

„Synovi jsem řekla, že tatínkovi přestalo tlouct srdíčko. Příbuzným jsem tvrdila, že má nějaké vyřizování v Brně. Chtěla jsem spáchat sebevraždu, ale nevěděla jsem, jak. Později mě napadlo, že zapálím dům,“ řekla obžalovaná do policejního protokolu.

Osmadvacátého února zapálila dům, kde se udusil malý Dominik. Hasiči ženu našli na půdě v seně v silném šoku. Hasíková se probrala až v nemocnici, kde se k činu přiznala. Soud bude pokračovat příští středu, kde před trestní senát předstoupí znalec z oboru psychologie.