Dopravní kolaps zasáhl nejfrekventovanější dopravní tepnu v zemi, dálnici D1. Krátce před druhou hodinou odpolední se totiž na 191. kilometru ve směru na Vyškov srazilo několik aut. Při hromadné havárii se lehce zranil jeden člověk.

„Jednačtyřicetiletého muže jsme ošetřili a převezli na traumatologické oddělení Fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích. Jeho zranění se dají kvalifikovat tak, že jsou lehká,“ řekla Deníku.cz mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Za nehodou se vytvořily až pětikilometrové kolony stojících aut. V kolonách se odehrály další nehody. Ty si ovšem žádné zranění nevyžádaly. Policie dálnici na příjezdu do Brna uzavřela. Veškerou dopravu začala odklánět přes centrum města.

„K nehodě vyjely dvě jednotky hasičů. Na místě byla i cisterna pro případ, kdyby havarovaná auta začala hořet. Hasiči odstranili vyteklé provozní tekutiny z aut a ukončili zásah,“ uvedl k havárii mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Krátce před čtvrtou odpoledne se policii podařilo uvolnit levý jízdní pruh. Kolony se tak začaly postupně rozjíždět. Plně průjezdná bude dálnice zřejmě až okolo páté v podvečer.