Dívce z Brna, která skončila v uplynulých dnech v policejní cele, je čerstvých osmnáct. Jako každý mladý člověk potřebovala peníze. Místo, aby si našla někde brigádu, sháněla si prostředky na živobytí zlodějinou.

Její rajon byl populární bar Charlie´s v brněnské Kobližné ulici. „Žena navštěvovala podnik často a v nestřeženém okamžiku kradla hostům příruční tašky s doklady, platebními kartami, mobilními telefony a dalšími cennostmi,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladá zlodějka nebyla žádný troškař. Kriminalistům se podařilo zjistit, že v baru „ulovila“ za jedenáct návštěv věci a peníze za bezmála sto tisíc korun. Pomyslná klec spadla ve chvíli, kdy se pokusila vybrat peníze z platebních karet, které v ukradených kabelkách našla. A to se jí stalo osudným.

Zapomněla totiž nato, že banky klienty bankomatu nahrávají pomocí kamer. Navíc když pachatelka několikrát vyťukala nesprávný PIN, stroj na výdej peněz odcizenou platební kartu zadržel. „Žena je nyní obviněna z trestného činu krádeže a neoprávněného držení platební karty. Za to může jít až na dva roky za mříže,“ dodal Malášek.