„Někdy v polovině letošního února poprvé uskutečnili svůj plán, jak si dopomoci k dalším penězům. O přestávce při noční směně neodpočívali a nejedli svačiny jako ostatní, ale makali dál. Z areálu firmy odnášeli k plotu různý kovový odpad. Ten naházeli přes plot a na konci přestávky se vrátili normálně k rozdělané práci,“ přiblížil nekalou činnost dvou dělníků mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Po směně nasedli dělníci do auta, přijeli k plotu a naskládali do něj nakradené kovové špony a jiné kovové zbytky. S nákladem hned zajeli do sběrny surovin, kde dostali okamžitě zaplaceno. Peníze si bratrsky rozdělili.

„Sedmačtyřicetiletý muž z Bruntálska a jeho o tři roky mladší muž ze sousedního státu, nakradli tímto způsobem od poloviny února do konce listopadu ze dvou firem sídlících v rosickém areálu přes tři sta kilogramů nerezových třísek, bezmála patnáct set kilo nemagnetické nerezové oceli a téměř šestnáct tun těžkého kovového odpadu,“ shrnul Mergental.

Celková škoda se vyšplhala na dvě stě pět tisíc korun. Oba muži jsou obviněni z trestného činu krádeže, za což jim ze zákona hrozí až tři roky vězení.