Netušili, že se podobně jako jejich kolegové předešlou noc stanou aktéry bláznivé honičky za ujíždějícím autem.

„Řidič renaultu projíždějícího Charbulovou ulicí nereagoval na výzvu policistů k zastavení auta. Místo toho šlápnul na plyn a zběsile se řítil brněnskými ulicemi,“ řekl k úternímu případu mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Nevídanou rychlostí auto pokračovalo i za hranice města. Najelo na dálnici a dvousetkilometrovou dálnicí se řítilo směrem na Bratislavu. Přitom několikrát najíždělo na zasahující policejní auto. Honička pokračovala dále přes Hustopeče, Velké Němčice a Nosislav. V obcích dokázal pachatel jet rychlostí přes sto kilometrů. Za Nosislaví přikročili policisté k razantnímu řešení. „Nejdříve jsme použili varovný výstřel. Na ten však řidič ujíždějícího renaultu nereagoval. Auto zastavilo teprve poté, co policisté dvakrát vystřelili do jeho zadního kola,“ popsal kroky policistů Malášek.

Muž za volantem tak nakonec přece jenom skončil v poutech. Zároveň se policistům přiznal, že se před jízdou posilnil dávkou pervitinu. To potvrdil také následný test. Aby toho nebylo málo, policisté dále zjistili, že muž již v říjnu jejich rajhradským kolegům ujížděl. I ti museli k jeho zastavení použít služební zbraň. V přední části auta byly ještě viditelné stopy po průstřelu.

Muž přitom není žádné neviňátko. Soud ho již několikrát potrestal za majetkovou a násilnou trestnou činnost. Pifku na něho měli i kriminalisté, kteří ho stíhali za neoprávněnou výrobu a distribuci drog. Navíc řídil auto, aniž by měl řidičský průkaz, dokonce mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. K dřívějším prohřeškům tak přibyly další. Muž je nyní v policejní cele a čeká na rozhodnutí o uvalení vazby.