Nevybíravě a surově zaútočili na dvě mladé ženy lupiči, kteří jim vytrhli kabelku a zmizeli. Obě přepadení mají jedno společné. Oběti vystupovaly zlinky městské hromadné dopravy a než se stačily vzpamatovat, byli chmatáci pryč.

„První případ se stal ve čtvrtek po druhé ráno. Pětadvacetiletá dívka vystupovala z noční linky autobusu vKřížkovského ulici a v tom okamžiku ji neznámý pachatel vytrhl kabelku s věcmi v hodnotě bezmála šest tisíc korun,“ řekla brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Policisté mladého lapku vypátrali za deset minut od přepadení. Devatenáctiletý mladík byl nedaleko místa činu i skabelkou. Vzhledem k tomu, že mladý muž byl velmi podnapilý, putoval napřed do policejní cely, aby vystřízlivěl. Ukradené věci policisté vpořádku předali oloupené ženě. Ještě tentýž den zahájil policejní komisař trestní stíhání mladíka pro trestné činy krádež a neoprávněné držení platební karty.

Obdobný případ se stal i na brněnském Mendlově náměstí. Ve čtvrtek kolem desáté večer si pětapadesátiletý muž vyhlédl vtramvaji ženu, která měla přes rameno objekt jeho zájmu. Koženou kabelku. Jakmile se otevřely dveře, strhl dívce kabelku zramene a snažil se utéct. Lupiče se všiml pohotový cestující, který se za pachatelem rozběhl a chytil ho.

„I tento pachatel skončil vpolicejní cele. Odtud si ho dnes vyzvednou policisté k dalšímu vyšetřování. Muž bude zřejmě čelit stíhání pro totožné trestné činy jako mladík, který přepadl ženu vKřížkovského ulici,“ dodala Procházková.