Dvojice podnapilých dívek zaujala dvě hodiny před středeční půlnocí kolemjdoucí v brněnské Leitnerově ulici. Klátící se dívky budili pohoršení, a tak lidé vytočili linku brněnských strážníků.

„Hlídka strážníků, která přijela na místo, zjistila, že jedna z dívek leží v silně podnapilém stavu na chodníku a druhá se ji snažila zvednout. Kromě toho, že ležící třináctiletá dívka byla namol opilá, krvácela navíc ze rtu,“ řekla Deníku.cz mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Druhá dívka, o tři roky starší kamarádka alkoholem zmožené slečny, strážníkům prozradila, že jim láhev destilátu koupil kamarád. Obě slečinky v parku popíjely a najednou si starší dívka všimla, že její kámoška zmizela. Vydala se ji hledat a v momentě, kdy ji našla ležet na chodníku, přijeli strážníci.

Třináctiletá slečna byla v tak podroušeném stavu, že strážníci museli zavolat záchranku. Lékaři nařídili okamžitý převoz do nemocnice. Strážníci pak událost předali republikovým policistům, kteří o popíjení mladé dívky uvědomili rodiče.