Plný trolejbus, tlačenice a zmatek. Ideální „pracovní“ prostředí pro kapsáře, který řádí v trolejbusové lince číslo 25. Podle policistů, kteří po pachateli intenzivně pátrájí, okradl jen v říjnu nejméně dvacet lidí.

„Pachatel nejčastěji krade mezi zastávkami Lesnická a Merhautovav brněnských Černých Polích. Věci vybírá od nic netušících cestujících nejčastěji v ranních a odpoledních špičkách. Zaměřuje se zejména na studenty s batůžkem na zádech,“ řekla Deníku.cz brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Policisté po pachateli pátrají a žádají cestující, aby při jízdě uvedenou linkou dávali větší pozor. V případě, že by zahlédli někoho podezřelého, mohou lidé okamžitě volat linku tísňového volání 158.

Kapsářů rok od roku přibývá


Podle statistik z brněnského policejního ředitelství kapesních krádeží neubývá. Naopak. „V pondělí jsme řešili deset kapesních krádeží. Předpokládáme, že v předvánočním období jich přibude o více než sto procent,“ předpokládá jeden z kriminalistů, který se kapsáři v Brně zabývá.

Ze zveřejněných čísel vyplývá, že policisté řešili do konce letošního října přes sedmnáct set případů kapesních krádeží. Loni jich bylo bezmála dva tisíce tři sta. Policisté se obávají, že loňské číslo překonají řádově o desítky případů.