Dceru měl znásilnit v tehdejším bydlišti rodiny v Kralicích nad Oslavou na Třebíčsku v létě roku 2004. Kuchar při pokusu o obnovu řízení spoléhal na výpovědi dalších dvou svědkyň. Soudkyně Halina Černá ale označila jejich tvrzení za nevěrohodná. „Obě ženy tvrdí, že o údajném znásilnění věděly. Přesto to ani jedna z nich nenahlásila, protože považovaly informaci o takovém činu za hloupost,“ řekla mimo jiné v odůvodnění usnesení Černá.

Stejně tak domněnky svědků, že za vším stojí pomsta Kucharovy bývalé ženy Lenky Šimákové, se soudu příliš nezamlouvaly. „Senát závěru, že o akt msty nešlo. Znásilněná dívka se podrobila dospěl k oboru psychologie. Ti dospěli k závěru, vyšetření soudních znalců z že mluví pravdu,“ dodala Černá.

Pavel Kuchar nesl včerejší rozhodnutí soudu s nelibostí. Na adresu členů senátu se řekl pár nevybíravých nadávek, což se soudkyni příliš nelíbilo.

S výsledkem nebyl spokojený ani Kucharův obhájce Milan Staněk. „Je to pro mne velké zklamání. Využiji všech možností, které české zákony umožňují a podám stížnost. Pokud nebude ani tato úspěšná, jsem připravený se obrátit na ústavní soud,“ řekl krátce po vynesení usnesení Staněk.