Kdo nic nedělá, nic nepokazí. A hlavně se mu většinou nic nestane. Dělníci, kteří v úterý pracovali na stavbách v okolí Brna měli smolný den. Tři totiž skončili v nemocnici se zlomenými nohami, kotníky a jeden dokonce v šoku.

„Čtyřiapadesátiletý dělník pracoval v Dolních Kounicích na Brněnsku uvnitř výkopu určeného pro čističku. Náhle projel okolo díry bagr a znenadání se na muže sesunula hlína,“ řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. Podle něj zlámal utržený kus zeminy dělníkovi nohu. „Pracanta převezl vrtulník záchranné služby do brněnské Úrazové nemocnice, kde ho lékaři museli dostat ještě ze silného šoku, který muž po zavalení utrpěl,“ dodal Mergental.

V Ostrovačicích na Brněnsku zase rozebíral osmačtyřicetiletý Slovák trámy ve starším rodinném domě. Jeden z trámů praskl a dělník spadl na zem. Při pádu si zlomil kotník. Polámané nohy má od včerejška také padesátiletý dělník, který pracoval na stavbě v Kuřimi. Tlačil vozík s prkny a najednou se jedno kolo vozíku polámalo. Když chtěl kolo opravit, náklad se utrhl a přirazil muže ke stěně rekonstruované sportovní haly. I on skončil na lůžku Úrazové nemocnice Brno.