K další tragédii, která si vyžádala lidský život, vyjížděli policisté v úterý odpoledne do Strážní ulice v brněnských Štýřicích. Řidič osobního auta se tam střet s šestadvacetiletým motorkářem. Ten po nárazu do jiného auta zemřel.

„Třiatřicetiletý muž jel s autem Ford Mondeo po Strážní ulici. V místech u výjezdu od nákladové rampy obchodního domu Interspar se bočně střetl s motocyklem Yamaha, který řídil šestadvacetiletý muž,“ řekla brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Motorkáře náraz odhodil do zaparkovaného nákladního vozu. Střet se stojícím náklaďákem byl tak silný, že rozsáhlá zranění motocyklisty nebyla slučitelná se životem. Šofér auta zraněn nebyl. Škodu policisté vyčíslili na bezmála osmdesát tisíc korun. Míru zavinění dopravní nehody v současné době šetří pracovníci kriminální služby a vyšetřování. Těm ale chybějí střípky ke složení mozaiky scénáře tragické havárie.

„Žádáme svědky popsané dopravní nehody o pomoc při vyšetřování. Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 974 625 883, případně na lince 158,“ vyzvala Procházková očité svědky.