Řidič z Bulharska za volantem polského kamionu měl za sebou mnohatunový návěs plný praček. V pátek krátce před polednem havaroval u ústí Pisáreckého tunelu. Bílá technika se zřejmě při rychlé jízdě v návěsu dala do pohybu a kamion začala nahýbat. V té chvíli se stal nákladní automobil s návěsem neovladatelný a převrátil se na levý bok.

„Osmačtyřicetiletý řidič nemohl zřejmě nic dělat. Kamion se položil na levý bok a zatarasil výjezd z tunelu na bezmála tři hodiny,“ řekl Deníku.cz brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Bulharského řidiče vyprostili z kabiny záchranáři. „Měl mnohačetná poranění, které mu udělalo vysypané čelní sklo. Sanitka ho odvezla do nemocnice, kde mu lékaři pořezané tělo ošetřili,“ doplnil Malášek.

Doprava v okolí Pisáreckého tunelu zkolabovala. Policisté uzavřeli všechny příjezdové trasy už od dálnice D1. Veškerý provoz tak směřoval k dalšímu výjezdu z dálnice, který je u brněnské Vídeňské ulice. Kolony se krátce po nehodě začaly tvořit i tam.

Hasiči, kteří se snažili nehodu co nejrychleji odklidit, museli náklad praček vyložit z návěsu ven. „Na místě havárie zasahovalo zhruba třicet profesionálních hasičů. Rukama jim prošlo více než sto padesát praček,“ řekl velitel zásahu Jan Bíla.

Zablokovaný tunel připravil nemalé komplikace řidičům, kteří směřovali do centra města. „Řidiči museli mimo jiné už na pražské dálnici oželet sjezd do brněnských Bohunic. Veškerý provoz policie odkláněla jak do Bohunic a na Vídeňskou ulici, tak i do Starého Lískovce. Doprava byla plně obnovena po čtrnácté hodině,“ upřesnil operační důstojník jihomoravské policie.

V okolí neštěstí řídily dopravu desítky policistů i strážníků. Jejich práci jim ztěžovali neukáznění řidiči, kteří nerespektovali informační tabule, které je už dopředu varovaly před nehodou. V souvislosti s nehodou v Pisáreckém tunelu se v jeho okolí stalo několik drobných dopravních nehod. Podle policie se ale jednalo jen o „ťukance“ bez zranění lidí.