Žalobu na ochranu osobnosti na Jiřího Zlatušku podali zastupitelé za ODS Petr Paulczyňski a Leo Venclík. Spor se točí kolem článku o korupci pro server neviditelnypes.cz, který vloni v srpnu před blížícími se komunálními volbami napsal Zlatuška. V textu naznačoval, že ze směny pasáže Jalta za jiné městské domy a pozemky, Paulczyňski s Venclíkem profitovali.

Oba z korupce nařčení politici se obrátili na soud. Nejprve požadovali veřejnou omluvu a každý padesátitisícové odškodné. „To bylo jen symbolické, šlo by na prospěšné účely. Chtěl jsem ty peníze dát Dětskému onkologickému ústavu,“ uvedl Venclík.

Nakonec od odškodného odstoupili a před soudcem prohlásili, že se spokojí s omluvou. Na to Zlatuška, kterého u soudu zastupoval advokát, nepřistoupil. Místo toho jeho zástupce navrhl předvolat další svědky, mimo jiné i tehdejšího ředitele brněnského studia České televize Vladimíra Karmazína.
Zlatuška Paulczyňského totiž nařkl také z toho, že využil svého vlivu a nabídkou za přiklepnutí jednoho objeku bývalých kasáren vyměnil za stažení připravované reportáže o problémech s Jaltou. Proti tomuto tvrzení se ohradil nejen politik, ale i ředitel studia Karmazín.

Soudce nakonec na prvním jednání konečný verdikt nevynesl. Kvůli nutnosti prostudovat všechny důkazy odročil další jednání na neurčito.