Rizikový zápas, při kterém může dojít ke střetům mezi znepřátelenými fanoušky. Tak vyhodnotila policie nedělní utkání mezi fotbalisty Brna a pražskou Spartou.

„Fotbalový zápas mezi 1. FC Brno a AC Sparta Praha jsme vyhodnotili jako rizikový. Policie se na nedělní večerní duel ve spolupráci se strážníky a pořadateli pečlivě chystají a připravila zvláštní bezpečnostní opatření,“ řekl Deníku.cz brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Konkrétní opatření ale nechtěl přiblížit. Podle Maláška policisté vyhodnocují poznatky, k nimž později přizpůsobí opatření. „Ta budou samozřejmě reagovat na vzniklou situaci před zápasem, v jeho průběhu i po skončení,“ dodal mluvčí.

Na případné narušení pořádku a možný souboj fanoušků obou klubů se důkladně chystají i brněnští strážníci. „Více než stovka strážníků bude monitorovat nejen samotný příjezd fanoušků, ale také zajišťovat dopravní situaci v okolí stadionu, aby nedošlo k závažnějším dopravním problémům. Opatření se nevztahuje jen na samotný zápas, strážníci budou zajišťovat také odjezdy pražských fanoušků z Brna,“ potvrdila ostražitost strážníků mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančiková.