VYBERTE SI REGION

Zloději se činí i v parnech

BRNO - Lapkům, zlodějíčkům a hbitým kapsářům horka nevadí. Kradou bez ohledu na teplotní rekordy.

16.7.2007
SDÍLEJ:

IlustračníFoto: VLP

Přestože rtuť teploměru poráží rekordní hodnoty, zloději se letním radovánkám neoddávají. A o dovolené není ani řeči. O tom, že zlodějíčci nezahálejí, svědčí jejich každodenní skutky, které se snaží vyšetřit brněnští kriminalisté. „Specialisté na stavební materiál vyrazili například za lupem do stavebního dvora sídlícího v brněnské Lesné.

Po vyřazení alarmu a násilném překonání několika zámků odcizili stavební stroje a nářadí, čtyři motorové pily, dva křovinořezy, elektrocentrálu, motorový pěch, vibrační desku a další stroje, vše v hodnotě téměř půlmiliónu korun,“ přiblížil jednu z krádeží brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Denní vysoké teploty zřejmě vadili zloději, který se vydal krást po setmění do Kaloudovy ulice v brněnských Husovicích. Vykopl dveře jedné z tamních firem a když se uvnitř pořádně rozhlédl uviděl příruční trezor. Z něj sebral peníze a dva náhrdelníky.

Jednatelé okradené společnosti si vyčíslili škodu na bezmála sto tisíc korun. Neopatrnost stála majitelku osobního auta Volkswagen Charade skoro osmdesát tisíc korun poté, co nechala auto bez dozoru stát v Masarykově ulici. Žena byla tak roztržitá, že ho zapomněla i zamknout. „Neznámý pachatel stačil za pár vteřin vzít z auta dámskou kabelku, v níž bylo sedmdesát tisíc korun, mobil, fotoaparát a doklady,“ uvedl Malášek.

Kabelku se asi po půlhodině podařilo policistům na základě odeslané SMS zprávy najít v popelnici před jedním z domů v Křenové ulici. Ovšem už bez peněz a fotoaparátu.

Autor: Pavel Mokrý

16.7.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies