Jeho tušení se naplnilo v 63. minutě zápasu. Po rohovém kopu se pověsil do vzduchu a tentokrát neomylně hlavou skóroval. „Euforie po každé brance je obrovská. Vzhledem k tomu, že jí tak často nezažívám, je o to silnější," popsal pocity dvaatřicetile­tý hráč.

Schuster se přičinil k jasné výhře 3:0. V první půli to ale rozhodně na hladkou práci nevypadalo. Votroci byli aktivnější a vypracovali si i několik šancí. „V prvním poločase jsme Hradci nechávali příliš místa a on toho využíval. Po křídlech se nám tam hráči dostávali příliš často," přiblížil fotbalista, který si vyzkoušel dvě angažmá v Moldávii.

Po přestávce se brněnský tým zlepšil a byl mnohem aktivnější. Z aktivity vyústily i dva rohy, po kterých se prosadili oba krajní obránci Zbrojovky. „O přestávce jsme si něco řekli o pokrývání prostorů a odražených balonů a hned to bylo lepší," popsal dění v kabině Schuster.

Paradox je, že obě standardní situace předcházející brankám nerozehrával matador Pavel Zavadil, ale mladý Jan Sýkora. „Ukázalo se, že už to nebude stát jen na Pavlovi. Je dobře, že máme další alternativu na zahrávání standardek. Navíc je Syky levák, což je taky výhoda. Je dobré mít pro tyto případy v týmu jak leváka, tak praváka," potěšilo zkušeného beka.

Defenziva Zbrojovky se vyrovnávala s odchodem velké opory Luďka Pernici do Jablonce. V základní sestavě dostal v sobotu šanci mladý Jakub Jugas, který přišel z Příbrami. Vzal si příklad ze svého staršího kolegy a o chvíli později zvýšil na rozdíl dvou branek. „Bez Luďka je to něco nového, ale hrajeme stále podobný styl. Jakub nebyl v Příbrami zvyklý tak často vyvážet balon, ale pracuje na tom," uzavřel zkušený obránce.

JAN PAŘÍK