Plzeň vyhrála třináctkrát v řadě, jako poslední ji o body obral právě brněnský tým loni v říjnu. A po bodech sahal i v jarní odvetě, po poločase držela Zbrojovka skóre vyrovnané 1:1.

Jenže ve čtyřiapadesáté minutě viděl Pašek první žlutou kartu a o minutu později druhou, čímž šance na zisk bodů výrazně klesly. „První z karet jsem dostal za simulování, což asi odpovídá. Druhou, když jsem nešťastně kopnul soupeře. Obě jsem tedy obdržel po právu," uvědomoval si brněnský odchovanec. „Nevím, jestli té druhé nepředcházel faul domácího hráče, ale už je to pryč, nemá cenu to řešit. Jen jsem přemýšlel, jestli by rozhodčí dal kartu i plzeňskému hráči," spekuloval.

Místo rychlého úprku do sprch Pašek odešel na tribunu, odkud pozoroval zbytek utkání. „Nechtěl jsem být sám v kabině. Fandil jsem klukům, aby se ubránili. Dlouho drželi nerozhodný stav, dobře se s tím prali, ale nakonec Plzeň jednu z šancí využila, což jí bohatě stačilo," shrnul dění na hřišti po jeho předčasném odchodu.

O body Zbrojovku připravil Jan Kopic, který se trefil v osmdesáté minutě a rozhodl o výhře viktoriánů. „Už se blížilo, že kluci udrží remízu, ale při rozhodující akci se míč v našem vápně se štěstím odrazil na nohu Kopicovi, který už měl snadnou pozici. Beru to na sebe," uvedl muž s číslem 25 na drese.

Pašek, který kromě prvního jarního kola ani jednou nechyběl v základní brněnské sestavě, si tak nadcházející víkend dá nutnou zápasovou přestávku. Trenér Václav Kotal jej musí nahradit, stejně jako dlouhodobě zraněného Pavla Zavadila. „Na jaře jsme doma stoprocentní a věřím, že to tým potvrdí i v duelu s Příbramí. Soupeřům se tady hraje špatně," burcoval na dálku spoluhráče. „Když kluci podají dobrý výkon, ohrozí to můj post v základní sestavě. Nedá se nic dělat, primární je samozřejmě vyhrávat, protože se chceme držet co nejvýš v tabulce," uvažoval před závěrečnými pěti koly jarní části soutěže.

ADAM HAVEL