Vicemistr světa do dvaceti let z Kanady v roce 2007 se na jaře objevil poprvé v základní sestavě a odehrál kompletní devadesátiminutovou porci. „Trenér mi už dopředu říkal, že nastoupím. Byl jsem rád, že jsem po dlouhé době hrál celý zápas, ale bohužel jsme prohráli,“ klopil zrak Okleštěk.

„Pauzu jsem na fyzičce cítil, od šedesáté minuty jsem toho měl plné zuby,“ dodal.

Příčinu porážky viděl v nulovém zakončení svého týmu. „Chyběla nám střela na branku, pořád jsme to kopali vedle, bez toho se nevítězí. Jelikož jsme si nevytvořili příležitosti, prohráli jsme,“ zopakoval zklamaný záložník.

Znojmo srazily branky v úvodech obou poločasů, na které nedokázalo zareagovat. „Něco si v kabině řekneme, ale když dostaneme gól už ve třetí minutě, je to těžké. To samé na začátku druhé půle, což už se pak projevuje na psychice. Na něco se připravujeme a skončí to takhle,“ mrzelo pětadvacetiletého fotbalistu.

Znojmo i přes porážku zůstalo na jedenácté příčce tabulky s pětibodovým odstupem od sestupového pásma. Do konce letošního ročníku schází ještě šest kol. „Doufám, že se nebudeme o záchranu strachovat dlouho. Potřebujeme co nejdřív udělat tři body, abychom se nakopli. Až jich uděláme šest, bude to v klidu,“ měl jasno Okleštěk.

Jihomoravský celek už pět kol nezvítězil, připsal si pouze dvě remízy, přitom v úvodních třech jarních duelech vybojoval sedm bodů. „Oproti úvodu se změnilo to, že jsme přestali dávat góly. Netrefili jsme se už dlouho, tomu odpovídají výsledky,“ uvědomoval si hráč s 55 starty a dvěma brankami v nejvyšší české soutěži.

„Trénujeme hodně centry a střelbu, ale v zápasech nám to prostě nejde. Musíme víc zakončovat,“ poznamenal.

V dalším kole hostí Znojmo Třinec, který klesl na sestupovou pozici. „Ve druhé lize může každý porazit každého, jak všichni říkají. Uděláme šest bodů a jsme zachránění,“ uzavřel Okleštěk.