Fotbalisté 1. FC Brno si podruhé v sezoně připsali plný bodový zisk na domácím stadionu. V zápase 11. kola první ligy porazili České Budějovice 2:1. Po závěrečném hvizdu si mohli zhluboka vydechnout.

„Byl to mečbol, takhle jsem to hráčům řekl. Mečbol naší spolupráce. Mečboly se musí odvracet a to se nám povedlo,“ řekl brněnský trenér Petr Uličný. Narážel tím na význam zápasu. Pokud by jeho svěřenci neuspěli, pod Uličným by se pořádně zahoupalo trenérské křeslo. „O tom jsme samozřejmě věděli, hráči byli pod velkým psychickým tlakem. Také proto mají tři body velkou cenu,“ tvrdil Uličný.

„Mě ta porážka mrzí, protože jsme tušili, v jaké je Brno situaci. Chtěli jsme toho využít. Jenže nám vůbec nevyšel úvod,“ posteskl si trenér Jihočechů František Straka. Už v desáté minutě se totiž Brno radovalo z vedení. Míč si pokryl na hranici velkého vápna Došek, přes Kaloudu a Polácha se dostal až k Bestovi a ten jej zasunul pod padajícím Kučerou do sítě.

Další důležitý moment přišel o deset minut později. Unikajícího Kaloudu poslal k zemi Horejš a hlavní rozhodčí Příhoda mu bez zaváhání ukázal červenou kartu. „Pak jsme paradoxně hráli lépe než v jedenácti, snažili jsme se dobře bránit a podnikat rychlé protiútoky,“ poznamenal Straka. „Je pravda, že vyloučení soupeři nic neubralo na defenzivní kvalitě. Pro nás to byla nezvyklá situace, letos jsme ještě proti deseti nehráli,“ uvedl Uličný.

Jeho tým uklidnil až druhý gól, který vstřelil po rohovém kopu a odraženém míči Kalouda. Jihočeši ovšem dokázali zápas zdramatizovat, když Lejsala nachytal Černý.