Sobotní duel přinesl atraktivní fotbal, který musel fanoušky na stadionu bavit. Poznamenal ho jen výkon hlavního arbitra, se kterým nebyl spokojený ani jeden z trenérů. „Moc to bohužel nezvládl. Škoda, protože jinak se hrál moc pěkný fotbal, kterému nechyběly krásné góly a spousta šancí na obou stranách," poznamenal ivančický stratég Tomáš Kovanda.

Zápas hodně ovlivnila červená karta, kterou sudí udělil v 64. minutě domácímu Michalu Němcovi, jenž zbytečně tvrdě zastavil rodící se brejk soupeře. „Na červenou to možná bylo. Ale rozhodčí měl rozhodně postupovat stejně i na konci prvního poločasu," narážel Kovanda na situaci, kdy hostující Marek Král nedovoleně zastavil domácího útočníka, který už postupoval sám na brankáře. „Bylo to nepřesné rozhodnutí," uznal i bohunický Kříž.

Tatran byl na začátku utkání lepší a dobrý start potvrdil i brankou. Pak převzal iniciativu domácí celek a do poločasu otočil výsledek na 2:1. „V každé půli jsme na chvilku zaspali a soupeř toho využil. Jinak jsem s výkonem kluků spokojený. Střetnutí by slušela remíza, Bohunice byly trochu šťastnější," pochválil své svěřence lodivod Ivančic.

V úvodu druhého dějství přitlačily Bohunice na pilu. Přineslo jim to dva góly a vedení, které si už pohlídaly. „O poločase jsme si řekli, že zase musíme začít hrát náš fotbal a dodrželi jsme to," těšilo Kříže. Domácí se i v deseti snažili, ke srovnání stavu to však nepomohlo. „Doma jsme prohráli poprvé v sezoně. Nic se neděje, jedeme dál. Na jaře hrajeme uvolněně, a pokud to vydrží, budu spokojený," přiblížil Kovanda.

Moravská Slavia nečekaně vysoko podlehla ve Vojkovicích a svého městského rivala má opět v tabulce před sebou. „Pro mě je to překvapení. Ale soutěž je vyrovnaná. Podobně nečekaných výsledků se určitě dočkáme i v budoucnu," věstil Kříž.

Vedoucí Bohunice v příštím duelu hostí celek Jevišovic. Ivančice cestují na hřiště Rousínova.

ivančice 2
bohunice 3

Branky: 24. Čermák, 38. Holý – 9. a 60. Damborský, 54. Burčík. ČK: 64. Němec (Ivančice). ŽK: 21. Táborský, 37. Jacko O. – 43. Král, 43. Záboj, 63. Burčík, 80. Šedrla. Rozhodčí: Mayer – Tichánek, Solfronk. Diváků: 140.