Úvod zápasu v Komíně byl dramatický, domácí mladík Jakub Sznapka hlavičkou skóroval, tři minuty se však kvůli protestům Bo-hunic nehrálo. „Rozhodčí při akci domácích zapískal, naši hráči přestali hrát a domácí vstřelili gól, který určitě neměl platit,“ prohlásil trenér Bohunic Karel Jarůšek.

Už v desáté minutě domácí Pavol Bábeľa nesmyslně u postranní čáry srazil Petra Macha a po červené kartě hrála Svratka osmdesát minut v oslabení. Početní převaha Bohunic však vůbec nebyla znát, naopak šance domácích likvidoval brankář Dominik Roblík. „Toto maření gólových šancí a nedisciplinovanost jedince vedly k naší zbytečné porážce,“ řekl po utkání trenér Roman Zavřel.

Pár minut před poločasem byl po slovním extempore s asistentem rozhodčího vykázán z lavičky trenér Jarůšek. „V mém dlouhém trenérském životě se mně to ještě nestalo, pocitu křivdy jsem se však nemohl zbavit,“ vadilo Jarůškovi.

O výhře Bohunic rozhodla úvodní čtvrthodina druhé půle. Nejdříve utěšenou křižnou střelou z pětadvaceti metrů vyrovnal Ondřej Ullmann a pak po standardní situaci vstřelil vítězný gól hlavou neobsazený obránce Marek Král.

V hektickém závěru domácí tlačili, i přes jejich snahu se už na stavu nic nezměnilo. „S upracovaným výkonem nejsme příliš spokojení, na malém hřišti každý souboj méně odolné hráče bolí. Po domácí prohře s Mutěnicemi jsou to pro nás důležité body,“ dodal sportovní ředitel Bohunic Luboš Kučerňák, který zápas dokoučoval.

Fotbalisté Bosonoh už devět kol nedokázali vyhrát, o víkendu jasně podlehli v brněnském derby v Komárově Spartě 1:4. U domácích, kteří už osmkrát za sebou neprohráli, se hattrickem zaskvěl Petr Loprais, na podzim už dosáhl deseti branek. Sparťané by chtěli svoji neporazitelnost potvrdit i v závěrečných třech kolech.

Svratka Brno - Tatran Bohunice 1:2 (1:0)

Branky: 4. Jakub Sznapka – 50. Ondřej Ullmann, 57. Marek Král
ŽK: Zdeněk Partyš – Stanislav Píšek, David Jukl
ČK: Pavol Bábeľa
Rozhodčí: Roman Smekal, Radim Krbůšek, David Pátek
Diváci: 180

ZDENĚK STANĚK

Hokejista Martin Erat.
Kometa má nejlepší přesilovky. Eratovy nápady ničí soupeře