Juniorku brzy zmrazil první gól hostů, když už 9. minutě Ondřejka zblízka překonal bezmocného Lejsala. „První branka, která padla po naší chybě, nás trochu zaskočila, ale pak už byl průběh jednoznačný,“ uvedl po utkání brněnský kouč Vladimír Michal.

Po vedoucí brance Slovácka totiž už jeho svěřenci, mezi nimiž nechyběly posily z prvního týmu Lejsal, Čoupek, Střeštík, Schneider, Borák nebo Szegedi, na hřišti dominovali. Ve 34. minutě už vedla domácí juniorka o dva góly, když vývoj utkání otočili Střeštík, Polák a Paděra.

Po změně stran se brněnští mladíci dlouho zastřelovali, po gólech volaly pokusy Střeštíka a Boráka, v cestě do sítě však míči vždy zabránila tyč. V závěrečné desetiminutovce ale Buchta s Urbanem podtrhli suverénní brněnský výkon a stanovili konečný účet zápasu na 5:1. „Musím klukům poděkovat, protože jsem hráli o hodně, a zápas perfektně zvládli. Tři body jsme si zasloužili,“ doplnil Michal.

„Byl to týmový výkon, celý zápas jsme hráli koncentrovaně, dobře zezadu, měli jsme všechny odražené míče, z toho pramenily naše protiútoky a dobrá gólová produktivita,“ pochvaloval si Marek Střeštík, který nastoupil na místě podhrotového útočníka.

Brněnská juniorka tak tři kola před koncem MSFL vybředla ze sestupových vod. Po remíze rezervy Zlína má na valašský tým náskok jednoho bodu, od Blanska a béčka Slovácka se odpoutala na rozdíl čtyř bodů.