Bosonohy se v tabulce drží na sedmé příčce s 24 body. Přitom na začátku sezony mužstvo myslelo hlavně na záchranu. „Spokojený budu, když se na stejných pozicích udržíme do konce jara. Soutěž je totiž nesmírně vyrovnaná," varuje před přílišným optimismem bosonožský trenér Tadeáš Szypula.

Jeho tým se opírá o letní posilu brankáře Tomáše Sedmidubského ošlehaného desítkami zápasů v dresu divizní Líšně. V útoku zase řádí nestárnoucí matador a devítigólový kanonýr Patrik Holomek. Toho nepravidelně doplňuje i další bývalý hráč brněnské Zbrojovky Vladimír Chaloupka. „V šestatřiceti letech zvyšuje nejen věkový průměr, ale i fotbalovou kvalitu týmu," chválí Szypula veteránské duo.

Zatímco v Bosonohách táhnou mužstvo především zkušenosti, v případě Sparty je situace opačná. Nejstarší hráč mužstva má pouhých 23 let. „Máme zdaleka nejnižší věkový průměr v soutěži. Z toho plynou i naše nevyrovnané výsledky," vysvětluje sekretář klubu Milan Zika. Po povedeném vstupu do sezony se Brňané propadli s 26 body až na páté místo tabulky. „Návrat do divize nepovažujeme za prioritu. Mladý tým musí hlavně dozrát," dodává Zika.

Návrat Bombicze

Na trávníky krajského přeboru se po roční pauze vrátil obávaný útočník Vladimír Bombicz. Jako nová akvizice Ivančic ale nastřílel v dresu devátého celku soutěže pouhých pět branek. Ivančice zažily tragický start, když z úvodních pěti kol vybojovaly jen tři remízy. Koncem podzimu už ze stejného počtu utkání braly téměř čtyřnásobek bodů. „Mužstvo se po obměně delší čas sehrávalo. V závěru se stabilizovala sestava a s tím přišly i výsledky," tvrdí ivančický sekretář Radek Kleibl.

Nejhorší situace panuje v Rajhradě a Kuřimi. Zatímco prvně jmenovaný celek se za třináct bodů drží na čtrnácté příčce tabulky, Kuřim uhrála jen dvě vítězství a stejný počet remíz. Výsledek? Dno tabulky. „Postihly nás odchody i zranění. Museli jsme do kádru zařadit několik nezkušených odchovanců. Jejich chyby nás stály řadu těsných proher," mrzí kuřimského kouče Tomáše Kovandu.

TÝMY Z BRNĚNSKA V PODZIMNÍ ČÁSTI KRAJSKÉHO PŘEBORU:

SPARTA BRNO

Pozice po podzimní části: 5. místo

Bodů: 26

Skóre: 30:24

Nejlepší střelec: 7 Martin Fuxa

Vychytané nuly: 2 Michal Stehlík

Nejvyšší podzimní vítězství: 6:1 nad Bzencem

Nejvyšší podzimní porážka: 0:5 s Ivančicemi

BOSONOHY

Pozice po podzimní části: 7. místo

Bodů: 24

Skóre: 25:21

Nejlepší střelec: 9 Patrik Holomek

Vychytané nuly: 4 Tomáš Sedmidubský

Nejvyšší podzimní vítězství: 5:2 nad Ráječkem

Nejvyšší podzimní porážka: 1:3 s Kyjovem

IVANČICE

Pozice po podzimní části: 9. místo

Bodů: 21

Skóre: 25:22

Nejlepší střelec: 5 Vladimír Bombicz

Vychytané nuly: 3 Jakub Sojka

Nejvyšší podzimní vítězství: 5:0 nad Spartou Brno

Nejvyšší podzimní porážka: 1:5 s Blanskem

RAJHRAD

Pozice po podzimní části: 14. místo

Bodů: 13

Skóre: 18:37

Nejlepší střelec: 4 Michal Polák

Vychytané nuly: 2 Marek Hledík

Nejvyšší podzimní vítězství: 3:1 nad Podivínem

Nejvyšší podzimní porážka: 0:5 s Blanskem

KUŘIM

Pozice po podzimní části: 16. místo

Bodů: 8

Skóre: 17:37

Nejlepší střelec: 6 Martin Vavřík

Vychytané nuly: 1 Patrik Prosecký

Nejvyšší podzimní vítězství: 4:1 nad Kyjovem

Nejvyšší podzimní porážka: 0:7 s Bzencem

ZDENĚK STANĚK, TOMÁŠ VALAŠKOVČÁK