„Dali už třicet branek, mají nejlepší útok v lize, rozhodně nás nečeká nic jednoduchého," ví dvaadvacetiletý brněnský brankář Hladký.

Jak jste nachystaní na ofenzivní sílu třetího týmu tabulky?

Musíme podat stoprocentní výkon nejen v obraně, i obranná fáze celého mužstva musí být stoprocentní, z toho chceme vycházet. Když udržíme vzadu nulu, nějakého bodového zisku se dočkáme.

Čeká brněnskou obranu nejtěžší letošní prověrka?

Když to řeknu nadlehčeně, pro nás je momentálně jedno, s kým hrajeme, jestli se Znojmem, či Spartou. Musíme získávat body s kýmkoli. Přijedou Teplice ve výborné formě, na druhou stranu nás můžou podcenit.

Úderná síla Teplic je rozložená na víc hráčů, ale nejvyšší soutěž udivuje především konžský záložník Franci Litsingi. Co říkáte na jeho výkony a šest gólů?

Litsingi je nadstandardní hráč na českou ligu, umí fantasticky vystřelit pravou i levou z větší vzdálenosti. Jenže Teplice jsou i další, Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo, Mah-mutovič, to je výborný zakončovatel. Ofenzivní síla Teplic je obrovská, na to jsme připravení, hráče známe a víme co čekat. Litsingi je z nich nejnebezpečnější.

Sledujete před zápasem sestřihy jednotlivých teplických hráčů a učíte se jejich zakončení?

Už od pondělí se bavíme, co a kde dělají, jakým způsobem zakončují. Ještě se podíváme na některé hráče konkrétně, především na Mahmutoviče. Hodně těží z kvalitní finální přihrávky, často chodí na brankáře sám a zakončuje.

Co jste si na Teplice připravili?

Zásadní změna je v tom, že zkoušíme jiné rozestavení. Nemůžu teď říct, zda nastoupíme ve stejném rozestavení jako v dosavadních zápasech, nebo s novým. Zkoušíme jej na tréninku a je dobře, že máme víc variant.

Proti Teplicím už nejspíš nastoupí stoper Pavel Košťál. Pomůže týmu k lepším výsledkům?

Je stoprocentně velká posila. Jde o zkušeného hráče, který vyhrál titul v lize, prošel zahraniční angažmá. Věřím, že nám vzadu pomůže.

Rozdělili jste si už role, kdo bude dirigovat mužstvo?

Pavel je velký režisér, dirigentské úkoly hodně přebírá. Je jen dobře, že někdo tak zkušený přišel. Šusťa (Aleš Schuster pozn. red.) je taky zkušený, ale úplně v sobě nemá dirigentské schopnosti, vyniká v jiných činnostech.