„Je to hezké a nebudu tvrdit, že statistiky nesleduju. Na druhou stranu jsme v patnácti utkáních dostali dvaadvacet gólů, což je dost," nezveličuje své zásluhy Hladký.

Dvaadvacetiletý brankář v posledních dvou kolech pomohl k domácí výhře 1:0 s Jihlavou a bezbrankové remíze na hřišti pražské Slavie. „Řekli jsme si s klukama, že z posledních tří utkání podzimu chceme čtyři body a budeme mít relativně klid. Sobě jsem si určil z těch tří zápasů aspoň dvě čistá konta, což může ke čtyřem bodům stačit. Teď jsme udělali první krok a jsem přesvědčený, že i další zvládneme," doufá Hladký.

Zbylá dvě podzimní utkání odehraje Zbrojovka příští pátek doma s Plzní a o týden později na hřišti Bohemians 1905. „Na Plzeň se hrozně moc těším, ještě jsem proti ní nechytal. Věřím, že po dlouhé době přijde hodně lidí. Strach nemám, chceme bodovat," burcuje gólman.

Proti Slavii si zachytal, zato jeho spoluhráči vystřelili na domácí branku jen jednou. „Nepřijeli jsme tam se záměrem bránit a předvádět klasický beton. Trochu jsme se zpočátku báli, vázla nám rozehrávka. S přibývajícím časem jsme se pak koncentrovali na nulu vzadu, vždyť loni jsme tam dostali pětku," líčí.

Dvakrát mu proti sešívaným pomohli také spoluhráči, na brankové čáře za něj zaskočil nejprve Roman Fischer a po přestávce Petr Buchta. „Každý je v mužstvu od něčeho, tak to má být," podotýká brněnský gólman.

Zbrojovka tak dvě střetnutí v řadě neprohrála, což se jí povedlo jen v prvních dvou kolech letošní sezony. „Jsme za čtyři body rádi, ale nálada výborná není, pořád jsme namočení a musíme dál pracovat," reaguje Hladký na desáté místo jeho týmu, který od sestupových pozic dělí dva body.

Bývalý mládežnický reprezentant zažívá první ročník v roli prvoligové jedničky a svými výkony důvěru splácí. „Nechci říkat, že jsem spokojený. Některé zápasy se povedly, mužstvo jsem podržel, ale od toho tam jsem. Těší mě, že jsem od začátku sezony z brány nevypadl, pořád však je na čem pracovat," dodává.