Obrana především

Klub z Komárova v sobotu od půl páté odpoledne čeká důležité derby. Shodně proti celku, kterému jaro vůbec nevychází. I tak se Bystrc stále drží na druhé příčce. „Zápasy mezi brněnskými týmy jsou nevyzpytatelné. Žádné gólové hody nečekám. Budeme vycházet ze zabezpečené obrany a doufat, že nám tam něco padne. Ale i bod by byl málo," podotkl si sparťanský kapitán David Lang.

Jeho celku po zimní přestávce došla šťáva a uhrál v osmi duelech jen čtyři body. Dvakrát tolik vytěžila Bystrc a z plánovaného útoku na postup z prvního místa nezbylo nic. „Na jaře se sešlo všechno špatné. Sestava není nikdy stejná, kvůli zraněním ji lepíme z mladých kluků," přiblížil momentální starosti Dosty vytáhlý útočník Jan Veselý.

Ten ve středečním bezbrankovém šlágru proti Žďáru bojoval sám na hrotu proti přesile obránců. Podobná role jej asi čeká i v sobotu. „Někdy jsou zápasy krásné, jindy se jen mlátíme. Tak to asi bude i teď. Chybí mi sebe Standa Zedníček, to je sto a jedna," litoval dlouhodobého zranění bystrckého útočníka číslo 1.

Defenzívu Dosty prověří nejslabší útok soutěže. Mimo tříbrankové výhry nad Spytihněví se přesně trefil jen dvakrát. „Doplácíme na obměnu kádru. Z toho pak pramení naše nemohoucnost vepředu," smutnil Lang.

Obtížně proplouvá divizními vodami i bárka s bohunickou vlajkou. V neděli ji čeká cesta do Velkého Meziříčí, které na jaře válí. Když se podívají do tabulky a na naše poslední výsledky, možná nás podcení, My samozřejmě potřebujeme bodovat. Teď se Spytihněví jsme byli blízko, ale propadli jsme v prvním poločase," kroutil hlavou forvard Vladimír Bombicz, který se vrátil po zranění ramene a hned se uvedl gólem.