Minulou sobotu zvítězili v Jablonci 2:1, jenže teď je čeká soupeř v jiném rozpoložení. V jedenáctém kole nejvyšší soutěže se Zbrojovka od pěti hodin odpoledne představí na hřišti nečekaného lídra tabulky. „Tři zápasy v jednom týdnu nám nedělají problém, máme natrénováno," odmítá únavu brněnský záložník Jan Sedlák. „Nemáme teď co ztratit a uděláme maximum pro tři body," burcuje jedenadvacetiletý mladík.

Mladá Boleslav vs Zbrojovka.Zdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

ODSTRANIT CHYBY

Jenže Zbrojovka potřebuje proti lídrovi tabulky odbourat chyby, kterých se dopustila proti Slavii. V pokutovém území prohrávali brněnští hráči klíčové souboje a góly stříleli osamocení slávisté. „Měli strašnou výškovou převahu, rozdíl byl znát. Hlavně jsme nedostupovali hráče, jak jsme měli a od toho se všechno odvíjelo. Trenér všem řekl, jaké chyby jsme udělali. Základ je zajištěná obrana, byla by naše smrt hrát s Boleslaví otevřeně," říká Sedlák, který pětkrát v řadě naskočil v základní sestavě.

Brněnští obránci si proti Slavii postěžovali na záložníky, kteří jim dostatečně nepomohli. „Taky jsem hlídal kluka u autu, najednou mi zničehonic odběhl. Slavia hrála až moc jednoduše, spíš šlo o systémové chyby," uvažuje Sedlák.

PĚT PROHER V ŘADĚ

Zbrojovce se v Mladé Boleslavi dlouhodobě nedaří. Posledních pět utkání tam prohrála, z toho třikrát dostala pět branek. „Soupeř má velmi dobrý útok, sedmigólového Chramostu a Přikryla, který nahrál na pět branek. Máme respekt, ale nejedeme tam se strachem," sděluje asistent brněnského trenéra Richard Dostálek.

Brno ve středu Čech naposledy zvítězilo v březnu 2009, a to 4:2. Lídr tabulky přerušení úspěšné série nehodlá dopustiti. „Na Boleslav v čele tabulky je hezký pohled a všem, kdo nám fandí, ho chceme nabídnout i po domácím utkání s Brnem," plánuje brněnský rodák na lavičce Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda.