VYBERTE SI REGION

Brněnského kapitána Švancaru výhra v Plzni zaskočila

Plzeň - Senzační výhra fotbalistů Brna v Plzni zaskočila i samotného kapitána Jihomoravanů Petra Švancaru. Tříbodový import ze hřiště loňského účastníka Ligy mistrů pro zkušeného útočníka znamená vysoce překročený plán. Švancara je prý na mužstvo Brna, které se letos vrátilo mezi elitu po roční pauze, hrdý. Ale ví také, že Zbrojovka v Plzni měla štěstí.

12.8.2012 2
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Michal Sladký

Vítězství jej prý ale v dobrém slova smyslu šokovalo. "Jsme za výhru strašně šťastní. Loni ve druhé lize jsme ty hráče sledovali jen v televizi. Když chcete Plzeň na jejím hřišti porazit, musíte mít strašně moc štěstí a proměňovat své šance. Už před utkáním jsme věděli, že je můžeme potrápit, porazit, ale určitě ne porážet," hodnotil cenný zisk tří bodů čtyřiatřicetiletý forvard.

Švancara v Plzni sice v jedné své šanci selhal, ale pak dvě branky spoluhráčům připravil. "Tři góly už tady nikdo nedá. Máme být na co hrdí. Plzni dát gól je strašně těžké. I jejich gólman se snaží všechno řešit fotbalově, což se mi hrozně líbí. Jediný kdo se s Plzní snad nenadřel na gól byla Barcelona," líčil Švancara.

Sám trnul, když Plzeň před brankou Brna zahazovala jednu šanci za druhou. „Přežili jsme jejich tlaky. Jsem z toho až zaskočený. Vepředu nám skoro všechno vyšlo, ale samozřejmě to byla shoda náhod. Mám to tady rád, protože Plzeň hraje opravdu krásný fotbal a má vynikající individuality. Snad je porážka s námi nějak neovlivní v jejich jízdě Evropou," přál si Švancara, aby Plzeň ve 4. předkole Evropské ligy uspěla s belgickým Lokerenem a navázala na suverénní výkony z duelů proti Chorzówu a Rustavi.

Švancara je nadšený tím, jak Brno vstoupilo do ligové soutěže. Po třech kolech má na kontě sedm bodů a dělí se o první místo se Spartou a Jabloncem. Švancara ale upozornil i na to, že Brňané musí i po nečekaném úspěchu v Plzni zůstat pokorní. "Nesmíme to přehánět s oslavami. Chceme to hlavně letos vynahradit naším fanouškům za loňský rok ve druhé lize. Je to naše omluva. Myslím si, že tohle je pro ně dobrá pozvánka na příští zápas," lákal Švancara fandy Zbrojovky na blížící se domácí zápas a přímou bitvu o první místo s Jabloncem.

Autor: ČTK

12.8.2012 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies