Jeho svěřence v sobotu od tří hodin odpoledne na stadionu v Srbské ulici čeká podzimní derniéra s Karvinou. „Ani s klukama si boj o záchranu nepřipouštíme, spodek tabulky od osmého místa je strašně nabitý. Můžeme třikrát vyhrát a vše je jinak," souhlasil brněnský záložník Jan Sedlák.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Habance, který v létě vystřídal na lavičce Václava Kotala, tak ani po bídném podzimu neopouští vize hrát se Zbrojovkou atraktivní ofenzivní fotbal. „Nebudu měnit svoje myšlení, se kterým jsem sem přišel, ani do budoucna. Fotbalovost bude na prvním místě," prohlásil kouč Zbrojovky.

Dárek ve fanshopu
Pro prvních pět set příznivců, kteří po zápase s Karvinou dorazí do klubového fanshopu, připravil brněnský klub vánoční dárek. Zbrojovka také prohloubila spolupráci se společností AZ Servis a získala deset nových aut Škoda Octavia.

Nehodlá uhýbat ze své strategie ani při výběru hráčů, které plánuje v zimní přestávce do Brna přivést. „Nepůjdeme cestou, abych teď dělal hráče, kteří nakopávají balony na tribunu," doplnil Habanec.

Aby se Zbrojovka aspoň mírně naladila na zimní přestávku, musí zdolat Karvinou. „Nejsme odevzdaní. Věříme, že vyhrajeme, rozloučíme se s diváky a budeme mít sedmnáct bodů," přál si Sedlák. Trenér teď své svěřence ani nezahlcoval taktikou. „Bojovnost v tomto počasí a na takovém terénu převládá nad slovem fotbalovost," řekl Habanec.

Karviná má sice s osmnácti obdrženými góly nejhorší obranu v lize, sedmé místo nováčka však udivuje. „Máme určitý bodový polštář na týmy pod námi, ale to rozhodně neznamená, že v Brně něco podceníme," burcoval karvinský kouč Jozef Weber.