„Vedení do postupu netlačí. Především chceme hrát co nejlepší fotbal a získávat body," hlásí trenér Moravské Slavie Libor Danihelka.

Bohunice jsou odvážnější. „Tabulku vedeme, jiné cíle ani mít nemůžeme. Slyšel jsem, že Moravská Slavia se k postupu moc nemá, ale nevěřím tomu. Kdo by nechtěl postoupit a zvlášť Slavie, která má tradici?" kontruje předseda Tatranu Lubomír Němec. Oba celky si to rozdají hned v prvním zápase po zimní pauze.

Při zimní přestávce neměly oba celky důvod k radikálním změnám. Podzim se jim vydařil. „Vše zůstává při starém, sázíme opět na náš mladý tým. Je v něm osm kluků z dorostu. Dáváme šanci odchovancům. Máme na zkoušce jen jednoho kluka, který přišel do Brna z Lutyně," říká Němec.

Odešel Lengál

V táboře Moravské Slavie, která ztrácí na druhém místě tabulky na vedoucí Bohunice čtyři body, přišla výraznější změna. Tým opouští brankář Patrik Lengál. „Odešel pracovně do Prahy. Mužstvo jinak zůstalo pohromadě," oznamuje Danihelka odchod brankáře, který na podzim v pěti zápasech nedostal gól.

Radim Záruba v týmu pokračuje a dále kombinuje fotbal s futsalovými povinnostmi v Tangu. Na podzim byl nejlepší střelec klubu se třinácti zásahy.

Do zimní přípravy se dřív vrhli fotbalisté Bohunic. Od 12. ledna trénují třikrát týdně a o víkendu následuje většinou přípravné utkání. „V zimě odehrajeme celkem osm přáteláků. Mimo to máme od 12. února třídenní soustředění v Luhačovicích," popisuje předseda Tatranu.

Moravská Slavia začala o týden později. „Připravujeme se na našem stadionu. Střídáme atletickou dráhu s umělou trávou. Soustředění si domlouváme," upřesňuje Danihelka.

V plánu přátelských zápasů se u obou týmů objevují divizní Mutěnice, Blansko nebo třetiligový Vyškov. Bohunice navíc vyzvou divizní Rosice u Brna.

V prvním jarním kole Bohunice 23. března přivítají právě Moravskou Slavii, která chce soupeři oplatit podzimní porážku 1:2. „Za vyrovnaného stavu jsme udělali hrubou chybu, která rozhodla," pamatuje si Danihelka.

„Bylo to vyrovnané. Rozhodli jsme až tři minuty před koncem. Moravská Slavie má kvalitní tým. Odveta bude jeden ze stěžejních zápasů stejně jako další tři duely s Vojkovicemi, Spartou Brno a Bystrcí. Pak se ukáže, jestli na ten postup máme," uvědomuje si Němec.

PETR MUSIL