Teď se znovu rve o místo v Brně a zdá se, že může být platný. V přípravě už dal dva góly, naposledy pomohl brankou k remíze 2:2 s Táborskem. „Dělám maximum. Chci pomoct týmu i sobě a hrát ligu," hlásí sedmadvacetile­tý Škoda.

Máte za sebou tři týdne přípravy. Jak se cítíte?

Teď už líp. Na začátku jsem byl dost unavený. Měli jsme čtrnáctidenní kondiční blok, který nám dal všem zabrat. Snad to bude čím dál lepší.

Jste spokojený s vaší prací v přípravě?

Zatím vcelku ano. V přátelákách jsem dal dva góly a snad se bude dařit i v lize. Ale svoje výkony nemůžu hodnotit já. Od toho je v klubu trenér. Já dělám maximum pro to, abych pomohl Zbrojovce i sobě. Chci hrát pravidelně ligu.

Povoláním jste útočník, ale nastupujete i v záloze. Kde se cítíte nejlíp?

Je pravda, že teď v posledních přípravných duelech jsem vystřídal víc postů. Jsem rád, že jsem nastoupil i jinde než jen na hrotu. Hrál jsem levou zálohu a s Táborskem podhrotového hráče. Tam se mi to zamlouvalo.

Dost fanoušků vám při vašem předchozím angažmá ve Zbrojovce nemohlo přijít na jméno. Máte i kvůli tomu větší motivaci dokázat jim, že si zasloužíte hrát v Brně?

Takhle to neberu. Vím, že mě někteří fandové moc nemuseli, ale někdo měl i opačný pohled. Nemyslím na to a soustředím se na fotbal.

Jak se vám jeví současný brněnský kádr třeba vzhledem k týmu v Budějovicích?

K tomu se radši nebudu vyjadřovat. Mně nepřísluší hodnotit tyto věci.

Poslední dny sužuje Českou republiku tropické počasí. Jak to v tréninku zvládáte?

Horko je velké. Naštěstí nám ve čtvrtek skončila hrubá příprava. Ale dá se to vydržet. V zápasech hraje většinou každý jen jeden poločas.

Ve středu hrajete další přípravný zápas s Českými Budějovicemi. Těšíte se na něj o trochu víc, když jste tam minulou sezonu hrál?

Neřeším to, spíš se těším na zvučné soupeře, kteří nás čekají na soustředění v Rakousku.

Tam bude asi i snesitelněji než tady…

Určitě. Navíc jsem tam už jednou na soustředění byl a je to tam perfektní. Už se tam moc těším.