Národní tým tak už určitě vylepší loňskou pátou příčku. Chorvati obhajovali stříbrné medaile, v nedělním semifinále se od 15.00 hodin střetne český celek se stále ještě úřadujícími evropskými šampiony Rumuny. Ve druhém semifinále se obhájci bronzových medailí z Německa utkají se Slovinskem. Finále je na programu od 21.00 hodin, zápas o bronz začíná ve 20.00.

Čeští fotbalisté ve čtvrtfinále prohrávali od druhé minuty, kdy skóroval Ivan Rančič. Za čtyři minuty vedli Chorvaté o dva góly, když se krásnou ranou prosadil Zoran Lukavečki. Svěřenci trenéra Radka Pokorného se neprosazovali přes pozornou obranu soupeře do 28. minuty, kdy snížil útočník třetiligové Břeclavi Ondřej Paděra. Za minutu pak prostřelil chorvatského gólmana jihlavský forvard Robin Demeter.

Jenže ve 31. minutě po chybě Davida Bednáře vrátil Chorvatsku vedení Božidar Karamatič. Pět minut před koncem opět srovnal Paděra, který mohl v závěru ještě rozhodnout, ale ve velké šanci mířil jen do gólmana.

Ve třetím ze čtyř čtvrtfinále tak o postupujících rozhodovaly pokutové kopy. Češi začali výborně, když se trefil kapitán Vít Turtenwald a Karamatiče vzápětí vychytal Jaroslav Bellada, který na penalty nahradil v brance Marka Grubera. Michal Uhlíř sice svou střelu neproměnil, ale následně zamířil vedle Ive Bura. Český celek pak poslal do semifinále rozhodující penaltou útočník blanenského týmu Viktoria Suchý Jan Koudelka.

Chorvatsko – Česká republika 3:3 (0:2), penalty 0:2

Branky: 2. Rančič, 6. Lukavečki, 31. Karamatič – 28. a 35. Paděra, 29. Demeter. Penalty proměnili Turtenwald a Koudelka, neproměnili Uhlíř – Karamatič, Bura.