Na jih Moravy zamířil z Jablonce, kterému patřil od loňského ledna. Do ligových zápasů ale zasahoval jen sporadicky. „Měl jsem i nějaké nabídky z první ligy. Ale ve svém věku chci hlavně hrát, proto jsem rád, že můžu být ve Znojmě," uvědomuje si třiadvacetiletý fotbalista.

Kdyby zůstal na severu Čech, jeho pozice by v této sezoně byla ještě složitější. Majitel Jablonce Miroslav Pelta velkoryse nakupoval nové hráče, včetně útočníků Juna a Hubníka. „Jablonec chce vytvořit nový tým, ve kterém by pro mě asi nebylo místo. I kvůli příchodu nových hráčů jsem tedy odešel," přiznává Pázler.

Není jediný, kdo se přestěhoval ze severočeského klubu do Znojma. Stejnou cestou se vydal záložník Tomáš Okleštěk, který už zde dřív hrál. „Je pro mě výhoda, že je tady Tomáš. Je to fajn kluk a je příjemné někoho znát," pochvaluje si hráč, který prošel pražskou Slavií a Duklou.

Teď už se náchodský rodák soustředí na novou výzvu. Znojemský klub čeká po sestupu z nejvyšší soutěže další druholigová sezona. „Od vedení nemáme jasný úkol, že chceme rovnou postoupit zpět. Ale když ta možnost bude, rádi se o ni popereme. Bude to však hodně těžké, i ve druhé lize jsou silní soupeři," upozorňuje mládežnický reprezentant, který na dresu s oblibou nosí šestnáctku.

Zítra čeká modrobílý klub první mistrovský duel sezony. Zajíždí na hřiště nováčka z Kolína, který postoupil z České fotbalové ligy. „Moc Kolín neznáme. Uvidíme, s čím na nás vyrukuje. Ale určitě chceme tři body," vyhlašuje Pázler.

V přípravě vytvořil úderné duo s další posilou Liborem Žondrou. „Libor je urostlý, klasický hrot. Já hraju trochu pod ním. Přesně tento post mi vyhovuje," popisuje 184 centimetrů vysoký hráč.

Znojmo je první moravský klub, jehož dres obléká. „Občas se mi v kabině stane, že něčemu úplně nerozumím. Časem se to naučím. Jinak jsem mezi kluky snad zapadl. Ale čas na návštěvu sklípku jsme ještě neměli," usmívá se Pázler.

DAVID NEKVINDA