„Pro mě už oslavy skončily. Mám teď úplně jiné starosti," přiznal předseda klubu z východní části Brna Karel Hladiš.

Letních úkolů je před vedením Líšně celá řada. „V první řadě musíme najít trenéra. S ním si pak sedneme a řekneme si představy o doplnění hráčského kádru," nastínil Hladiš dva důležité, ale ne hlavní úkoly.

Stěžejní je sehnat na Moravskoslezskou fotbalovou ligu dostatek peněz. „Všichni víme, že tohle je nejtěžší. Nevím, kolik budeme potřebovat. Bude se to odvíjet od posílení kádru," prohlásil klubový šéf s tím, že šanci dostane i kvalitní líšeňská mládež. „Musíme mít ale typy, kteří budou hru táhnout," upozornil.

Líšeň v uplynulém divizním ročníku těžila z projektu fotbalových farem a posil ze Zbrojovky. „Nějaká spolupráce se Zbrojovkou rozhodně pokračovat bude," ubezpečil Hladiš.

Líšeň hrála třetí nejvyšší soutěž tři sezony od roku 2009. Postupně skončila na dvanáctém, čtrnáctém a posledním šestnáctém místě. Pro důstojnou úlohu proto potřebuje posílit. „To rozhodně musíme. Když s námi hráli borci ze Zbrojovky s nějakým ligovým startem, šlo to poznat. Taky potřebujeme trošku víc zamakat, ale to mi nevadí. A naši mladí budou mít třetí ligu jako motivaci," prohlásil líšeňský kapitán Rudolf Čampa.

Již pod vedením nového trenéra se má čerstvě třetiligový mančaft k prvnímu tréninku sejít druhý červencový víkend.