Na jediné brance utkání se podepsala známost ze Zbrojovky. „Prodloužil jsem balon do strany na Petra Buchtu, který jej dal pod sebe zpátky na mě. Věděl o mně. Nemůžu říct, že jsem nějak mířil. Balon divně skákal a byl jsem rád, že jsem ho hlavně poslal na bránu," přiznává Buchta.

„Lvíčata" se dočkala vítězství po třech remízách a právě proti slovenskému rivalovi. „Chtěli jsme je porazit, protože přijeli v plné sestavě. My jsme se skoro vůbec neznali, na hřišti jsme se viděli poprvé. O to byl trenér raději, že jsme to dokázali," libuje si dvacetiletý forvard. „Pomohlo mi, že hrál i Petr. Víme, co od sebe čekat," zmiňuje.

Po povedeném debutu věří, že si řekl o další pozvánku. „Trenér o příštích zápasech nemluvil, ale doufám, že budu hrát i nadále," povídá Kunc.

Ten už nastřádal patnáct zápasů a čtyři branky v reprezentačních výběrech do šestnácti, osmnácti a devatenácti let. „Jedenadvacítka už je něco víc než mládežnické týmy, blíží se dospělému fotbalu. Rozdíl jsem vnímal na hřišti, hra byla rychlejší a tvrdší než na dorostenecké úrovni," srovnává. Na jaře poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže, odehrál tři utkání. Pomůže mu k rozšíření počtu start za „lvíčata"? „Chci hrát, ale jeden zápas jaro nedělá. Trenér Grmela se na utkání díval, chválil nás, uvidíme," podotýká Kunc.

Absenci v přípravě na pondělní důležitý souboj s Ostravou kouč brněnskému duu nevyčítal. „Spíš je rád, že sbíráme zkušenosti. Do zápasu zbývají ještě čtyři dny, máme čas," dodává tahoun vedoucího týmu juniorské ligy. Včera bez něj Brno doma jen remizovalo 1:1 s Libercem.