Můj dům, můj hrad. Snad každý fotbalový tým se snaží, aby toto úsloví platilo na jejich domácí stadion a vytvořil z něj místo, odkud soupeři body nevozí. Mužstva, která si z domácího prostředí udělají továrnu na tři body, se derou také do popředí tabulek krajských soutěží na jižní Moravě.

Nejlepší domácí sérií se zatím chlubí Mutěnice a Kunštát, které v šesti utkáních šestkrát zvítězily. Mutěnice dokonce na vlastním hřišti dostaly v krajském přeboru jen tři branky. „Soupeřům se u nás hraje špatně, protože proti nim stojí vyspělý a technicky zdatný soupeř, který dává góly," usmívá se předseda Mutěnic Petr Blaha.

Vzápětí ovšem zvážní. „Nemyslím si, že je u nás nedobytná tvrz. Prostě se nám momentálně daří. Je to hlavně o kvalitě našeho kádru, štěstí a o soupeřích. Loni jsme třikrát v řadě doma prohráli a vozili body z venku," podotkl Blaha.

KAŽDÉ ÚTERÝ POUZE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST NAJDETE CELOU STRANU VĚNOVANOU VÍKENDOVÉMU FOTBALOVÉMU DĚNÍ NA JIŽNÍ MORAVĚ. KAŽDÝ TÝDEN SI PŘEČTETE O NEJVĚTŠÍCH UDÁLOSTECH V REGIONU, O ROZHODUJÍCÍCH ČI KURIÓZNÍCH SITUACÍCH, ZAJÍMAVÉ ROZHOVORY A DOSTANETE SERVIS V PODOBĚ STŘELECKÝCH STATISTIK NEBO KAŽDOTÝDENNÍCH RUBRIK.

TO VŠE POUZE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST!