Danihelka plynule přesedlal do role týmového manažera v Moravské Slávii Brno. „Dostal jsem nabídku, a jelikož jsem v klubu začínal jako hráč i trenér, rozhodl jsem se ji přijmout. Ke klubu mám výjimečný vztah," vysvětloval svůj odchod z Dosty.

Moravská Slávie hraje pouze I. B třídu, ale v nejbližší době touží povýšit. „Chceme se dostat do kraje," potvrdil Danihelka.

V Bystrci post sportovního ředitele zatím osiřel. Klub chce jeho obsazení řešit až po skončení letošní sezony. „Úkoly pana Danihelky prozatím dostal svěřené klubový sekretář. K 1. červenci chceme mít post vyřešený. Je ale také možné, že si úkoly rozdělíme mezi sebe," sdělil předseda klubu Jiří Janoščín.

Danihelka od roku 2000 vystřídal v Dostě několik funkcí od hlavního kouče, asistenta až po sportovního ředitele. Zažil také druholigovou éru v sezoně 2006/2007. „Beru to jako svůj vrchol. Pochybuju, že se ještě někdy do druhé ligy podívám. Mladých trenérů je hodně," připomněl si dobu, kdy zastával roli asistenta.

Na nedělní domácí utkání proti Vrchovině už se Dosta připravuje bez Danihelky. Bystrc touží napravit vysokou porážku 0:5 v Třebíči z minulého kola. „Soupeř byl nadprůměrný, zejména v záložní řadě, která tu naši přehrála. Nejedená se o ostudu defenzivy, bránit musí celé mužstvo," vyzval ke zlepšení své svěřence trenér Michal Kugler.

Nedělní domácí duel se sedmým týmem tabulky a také remízovým králem divize D chce bystrcký kouč proměnit v tříbodový zisk. „Musíme vyhrávat, ať máme v závěru soutěže klid a můžeme si taky zahrát fotbal," povídal trenér desátého celku tabulky.

Na poslední Spytihněv má Bystrc náskok osmi bodů. V co nejrychlejší zažehnání sestupových starostí věří také Danihelka. „Vidím trochu problém v defenzivě. Mužstvo sice v posledních zápasech dostávalo hodně gólů, ale i tak si myslím, že se zvládne zachránit," uvedl.

Duel s Vrchovinou začíná na stadionu Dosty v neděli v půl páté odpoledne.