A pořadatelé se netají, že po nedávné benefici Petra Švancary za Lužánkami se zájem o drnovický duel rozrostl do nebývalých rozměrů. „S Pavlem Holubem akci děláme potřetí. Vždycky to bylo jen takové přátelské setkání našich hráčů. V takovém domácím měřítku. Na to, jaký rozměr akce nabrala letos, má vliv hlavně derby s Brnem a asi i euforie po vydařené akci Petra Švancary," připouští hlavní pořadatel utkání Zbyněk Zbořil.

O zápas se opravdu strhl velký zájem, vstupenky se prodávají v předprodeji. Tribuny se asi zaplní jako ve slavných ligových časech. Zbořil ale upozorňuje, že prvotní záměr zůstává, aby si aktéři v dobrém zavzpomínali na velkou drnovickou fotbalovou éru.

A bude opravdu na co, vždyť tato generace vytáhla vísku u Vyškova až do dnes už neexistujícího Poháru vítězů národních pohárů.

A hrála tu velmi slavná jména, která se v pátek připomenou v obou týmech. Třeba reprezentanti Radek Drulák, Zdeněk Grygera, Miroslav Holeňák, Róbert Kafka či Erich Brabec na domácí straně, Jan Palinek, Petr Křivánek, Richard Dostálek, Marcel Cupák nebo Milan Pacanda na straně hostů.

A samozřejmě řada dalších. „Mám velkou radost, že přijede Beďa Hamsa. To byl hrdina památného zápasu, kdy jsme porazili Brno 2:1. Vpředu hráli s Liborem Zelníčkem. Beďa u nás podle mě od té doby nebyl. Stejně tak Petr Hruška, tehdy elitní pravý záložník. A lidé budou určitě nejvíc zvědaví na Radka Druláka, který na to naše setkání přijede poprvé," odhaduje nejžádanějšího aktéra Zbořil.

Syn bývalého sekretáře Petry Vítězslava Zbořila upozorňuje, že pořadatelsky vlastně připravuje klasické ligové utkání. S kontakty na hráče mu nejvíc pomáhali Richard Dostálek a Róbert Kafka. „Diváci se mají opravdu na co těšit. Mluvil jsem s Majorošem, Timkem, Peckem, Kinderem a mnoha dalšími. Uvidíme, kdo nakonec přijede, ale určitě to bude parádní sestava," přidává populární „Bob" Kafka další jména a prý nastoupí za Drnovice, protože tam hrál déle.

Soupisky obou rivalů jsou otevřené až do poslední chvíle před výkopem, který bude v šest hodin večer. Zbořil má ovšem i několik omluvenek. „Ještě jsem se nevzdal toho, že přijede Jarda Šilhavý nebo Jožka Weber. Povinnosti v Baníku má Tomáš Bernady, ze stejných důvodů visí otazník nad příjezdem Martina Vaniaka. I tak si však diváci přijdou na své," věří Zbořil.

Pro pořadatele je dobré, že mnohem víc aktérů účast potvrdilo. Půlku za Boby a druhou za Drnovice může odehrát Petr Maléř. „Už teď se velice těším. Vždyť s některými kluky jsem se neviděl možná i celých dvacet let," těší se.

Drnovice budou v pátek v někdejší ligové „bojové pohotovosti" a Zbořil fandům doporučuje, aby na stadion přišli s dostatečným časovým předstihem. A po něm hned neodcházeli. „Bezprostředně po utkání bude dražba dresů pro nadaci Modrý hroch. Dokonce někteří kluci, co nepřijedou, poslali nějaké své relikvie. A přitom mohou fanoušci získat podpisy slavných fotbalistů," dodává.

FC Petra Drnovice versus FC Boby Brno – týmy z devadesátých let

Pátek v 18.00, stadion v Drnovicích

Kdo nastoupí za Drnovice? Erich Brabec, Radek Drulák, Luis Fabio Gomes, Zdeněk Grygera, Miroslav Holeňák, Valdemar Horváth, Richard Jukl, Róbert Kafka, Vladimír Kinder, Ladislav Maier, Jaroslav Šilhavý, Marcel Švejdík, Libor Zelníček a další

Kdo nastoupí za Boby? Josef Hron, Petr Křivánek, Jan Maroši, Petr Maléř, Richard Dostálek, Lambert Šmíd, Zdeněk Valnoha, Marek Zúbek, Marcel Cupák, Pavel Holomek, Patrik Holomek, Milan Pacanda, Petr Švancara, Libor Došek, Tomáš Ujfaluši (host) a další