Současnost patří brněnské Zbrojovce a Znojmu. Není to ovšem tak dávno, kdy se ve dvou nejvyšších domácích fotbalových soutěžích objevily další celky z jihu Moravy. A jejich role rozhodně nebyla bezvýznamná – Drnovice v Poháru UEFA vyzvaly německý Mnichov 1860, Ratíškovice se rvaly s Libercem o vítězství v tehdejším Poháru Českomoravského fotbalového svazu.

Do druhé ligy nahlédly také Poštorná a Bystrc. Všechny kluby ovšem potkal strmý pád – nejvýš postavená Dosta hraje jen krajský přebor…

Současný drnovický klub nemá přímou spojitost s celkem, který v roce 2006 zkrachoval. Založila jej skupina bývalých hráčů a momentálně hraje okresní přebor.

Na bývalém ligovém stadionu až pro deset tisíc diváků. „Ale na návrat do I. B třídy zatím nemyslíme. Z toho už jsme se vyléčili. K tomu potřebujete hráče a hlavně chuť si tuto třídu zahrát. Ta tady zatím není, ale pokud bude, asi bychom se postupu nebránili. Takže se teď staráme především o mládež. Chceme udržet žáky i dorost v kraji a totéž u přípravky, kterou máme společnou s Tatranem Rousínov. Chceme si někoho vychovat," zdůraznil předseda současných Drnovic Dan Brtníček.

KAŽDÉ ÚTERÝ POUZE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST NAJDETE CELOU STRANU VĚNOVANOU VÍKENDOVÉMU FOTBALOVÉMU DĚNÍ NA JIŽNÍ MORAVĚ.

KAŽDÝ TÝDEN SI PŘEČTETE O NEJVĚTŠÍCH UDÁLOSTECH V REGIONU, O ROZHODUJÍCÍCH ČI KURIÓZNÍCH SITUACÍCH, ZAJÍMAVÉ ROZHOVORY A DOSTANETE SERVIS V PODOBĚ STŘELECKÝCH STATISTIK NEBO KAŽDOTÝDENNÍCH RUBRIK. TO VŠE POUZE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST!

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#