Právě Machálek loni na jaře vytáhl klub ze dna tabulky. A ve skvělých výsledcích pokračuje i nadále. „Předpokládal jsem, že nebudeme mít problémy se záchranou, protože jsme loňské jaro odehráli velice slušně. Kádr jsme následně obměnili, přišly výrazné osobnosti jako David Pašek, který nám na podzim pomohl hlavně gólově,“ tvrdí lodivod třetí Líšně.

Jeho svěřenci se v sobotu v pět hodin odpoledne doma střetnou s třináctými Otrokovicemi. Na lídra z Prostějova ztrácejí osm bodů. První tým tabulky navíc ve zbývajících čtyřech kolech vyzve mimo jiné Kroměříž, Velké Meziříčí a Hlučín, tedy celky z první pětice třetí ligy. „Vůbec nepřemýšlím nad tím, že Prostějov hraje se silnými týmy. Chceme vyhrát každý další duel. Někdy se to povede, jindy ne. Mužstvo má sílu a je velmi pracovité,“ libuje si Machálek.

Klub momentálně o postup do druhé ligy nestojí. „Zatím na ni nemáme podmínky. Neříkám, že dlouhodobě nechceme postoupit, ale nyní to není reálné. Pokusíme se o to do pěti let,“ prozrazuje Hladiš.

Ilustrační foto.
Návrat zpět? Příští sezonu ve druhé lize ztíží Zbrojovce baráž

K vytouženému cíli může pomoct právě zkušený trenér Machálek, který Líšeň pozvedl. „Jde o rodinný klub, kde se mi velmi dobře pracuje. Žádné nabídky nemám, na druhou stranu jsem sezonu hodně prožíval, což je nápor na zdraví. Zatím jsme se nebavili co dál. Říká se, že se má skončit v nejlepším, ale takhle ne-uvažuju a o případném pokračování v Líšni si s vedením promluvíme příští týden,“ líčí Machálek.

Ten tým vede ke skvělým výkonům i po odchodu nejlepších střelců Paška a Denise Frimmela v zimní pauze. Líšeň totiž v minulých kolech porazila druhé Velké Meziříčí 3:0 a první Prostějov dokonce 6:2. „Tyto výsledky dodaly mužstvu potřebné sebevědomí. V kádru jsou mladí kluci a každé vítězství jim pomůže. Obě utkání jsme vyhráli naprosto zaslouženě, byli jsme lepší,“ dodává stratég.

Závěr sezony
Los posledních čtyř kol prvních tří týmů MSFL
Prostějov (1. místo): Kroměříž (4.), Velké Meziříčí (2.), HFK Olomouc (15.), Hlučín (5.)
Velké Meziříčí: HFK Olomouc, Prostějov, Otrokovice (13.), Uničov (8.)
Líšeň (3.): Otrokovice, Rýmařov (11.), Hlučín, Uherský Brod (14.)