Obáváte se dalších střetnutí s pražskou Spartou, když máte tak negativní bilanci?

To ne. Na utkání se Spartou nebo Plzní se vždycky těším. Zápasů s podobnou atmosférou tolik není. Jsem natěšený, že nastoupím proti takovým jménům. Nejezdím na utkání s obavami, spíš s očekáváním. Je třeba je hlavně odmakat, což se nám teď nepovedlo.

Co může za porážku 0:4?

Sparta ukázala svou kvalitu, oproti nám je někde jinde, převýšila nás. Mohli jsme jen překvapit. Drželi jsme se asi patnáct minut, pak nás popravily dvě neuhlídané standardky. A když prohráváte 0:2 na Spartě, už se do zápasu těžko dostáváte.

Na standardní situace Pražanů jste se připravovali. Proč jste je nepohlídali?

Bráníme je osobně, takže šlo o individuální chyby. Soupeř sice blokuje hráče, ale s tím musíme počítat, to na nás hrál už Liberec. Je to o zodpovědnos­ti hráčů.

David Lafata vstřelil tři branky. Jak lze takového střelce vymazat?

Každý ví, že si dokáže najít místo a dostane se do zakončení. Má dar od Boha. O to víc si ho musejí obránci všímat. Nepodařilo se nám ho pokrýt, i proto jsme prohráli.

Po přestávce jste nechtěli obdržet další branky, přesto jste ještě dvě dostali…

Díval jsem se na zápas zpětně a byli jsme hrozně pasivní. Když jsme získali míč, rychle jsme ho ztratili, než abychom ho podrželi a chvíli běhali s ním. Sparta hrála, co potřebovala, držela míč, na kterém jsou její hráči silní.

Proč se podle vás Zbrojovce na Letné dlouhodobě nedaří?

Nevím, čím to je. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, možná jsme i Spartu zaskočili a měli jsme vydržet co nejdéle. Jenže jsme se vytratili, asi nás srazil obdržený gól. Možná na nás dolehne bouřlivá atmosféra, většinou tolik lidí na utkání nechodí.

Kolik myslíte, že dorazí diváků na vás páteční domácí souboj s Jihlavou?

Lidi si asi udělají prodloužený víkend, takže je jedno, zda se hraje v pátek nebo v sobotu. Sváteční termín bude mít na návštěvnost spíš negativní dopad, ale třeba lidi příjemně naladíme na víkend. S Jihlavou nás čeká důležitý zápas s blízkým soupeřem v tabulce a chceme doma stoprocentně bodovat.