Jeden z favoritů soutěže využil hned první šanci, jak se vrátit na vedoucí pozici v tabulce. Zatímco podzimní šampion z Mutěnic nečekaně prohrál 0:1 na hřišti brněnské Sparty, Tišnov rozcupoval Vojkovice 7:1 a jaro odstartoval stylově nejvyšší výhrou v sezoně. „Dařilo se nám i v přípravě, takže bylo důležité jen to, jak se nám podaří výkony přenést do ostrých zápasů, abychom nebyli nervózní,“ vrací se Huška k vysokému triumfu.

Možná vůbec největší radost udělalo vítězství tišnovskému trenérovi Zdeňku Valnohovi, mimochodem další ikoně Zbrojovky. Bývalý záložník totiž právě ve Vojkovicích končil svoji hráčskou kariéru. „Máme od něj slíbené chlebíčky do kabiny,“ ušklíbne se Huška směrem ke kouči, který tým převzal na podzim po odchodu Jiřího Hajského.

Známá jména přitahují i pozornost diváků. Ve Vojkovicích jich podle oficiálního zápisu přišlo dvě stě, což je nejvyšší návštěva 29. kola krajského přeboru. „Myslím, že je to jen odhad, protože podle mého jich bylo ještě víc. Už když jsme na podzim kamkoliv přijeli, bylo to podobné. Diváci se rádi přijdou podívat hlavně asi na Švanciho a na Dolíka,“ usmívá se.

Experti i veřejnost považují Tišnov za jasného favorita na postup do divize, podle Hušky tým ale hraje zcela uvolněně. „Víme, že na nás okolí nahlíží jako na favority, ale nikdo z klubu na nás kvůli postupu žádný tlak nevyvíjí. Sami to cítíme tak, že chceme soutěž vyhrát. Ostatní soupeři se na nás teď snaží vytáhnout,“ popisuje devětadvacetiletý zadák, který do Tišnova přišel z divizních Rosic.

Bitva o první místo v nejvyšší krajské soutěži se po úvodním jarním kole opět zdramatizovala, do hry už se vkládá i Bystrc, která vyhrála 2:0 v Boskovicích. Dosta na druhém místě ztrácí na Tišnov bod, Mutěnice na třetím dva. „Počítáme s tím, že už se zřejmě rozhodne mezi námi třemi,“ přikyvuje Huška. Čtvrté Ivančice už ztrácejí bodů sedm.

Zajímavosti kola∙ V Bosonohách se při své premiéře blýskl brankou ruský záložník Ilja Burdov, který jí pomohl k vítězství 2:1 nad Lanžhotem.
∙ V Ivančicích viděli diváci čtyři branky v rozmezí jedenácti minut, za domácí skóroval v této pasáži dvakrát Tomáš Čožík, za hostující Moravskou Slavii Tomáš Mica a Pavel Dohnal, domácí zvítězili 3:2.
∙ Jen dva fotbalisté zaznamenali po dvou gólech, bystrcký Radim Chyla zařídil svému týmu výhru 2:0 v Boskovicích, František Kuldan přispěl k vysoké výhře Tišnova 7:1 ve Vojkovicích.
∙ Šance na záchranu posílila brněnská Sparta nečekaným vítězstvím 1:0 nad Mutěnicemi, které po porážce přišly o vedení v soutěži, o jediný gól se postaral útočník Michal Tofl.