Zápas začíná neděli v sedm hodin večer a od té chvíle nemá stadion v Králově Poli utichnout. „Nastala ideální konstelace hvězd. Zbrojovce se daří, přijede Sparta, bude hezky a ani hodina výkopu není špatná. Počítám, že dorazí devět deset tisíc lidí a uvidí naše vítězství 1:0," odhaduje.

Pouze dvě stě kusů triček čítá speciální edice, kterou občanské sdružení Zbrojováci přichystalo pro brněnské fanoušky na nedělní domácí duel se Spartou. Zájemci jej mohou koupit od pátku v klubovém fanshopu na stadionu v Srbské ulici za dvě stě korun. Ve třicáté minutě se pak kompletní nekrytá tribuna zapojí do velkého chorea podobného jako při oslavách stoletého výročí založení klubu. „Na sedačkách budou nachystané barvené kartony, které v jednu chvíli všichni zvednou nad hlavu, každý má své místo," informuje Mikšovský. „Kdo má zájem pomoct s výrobou chorea, sraz je v sobotu ve dvě hodiny odpoledne u kluziště ve Vodově ulici," doplňuje.

Už od pátku si příznivci v brněnském fanshopu vyzvedávají trička ze speciální edice na utkání se Spartou, kterých Zbrojováci vyrobili pouze dvě stovky. „Polovina už se prodala," sděluje Mikšovský. Zítra od půl páté odpoledne až do výkopu bude ve fanshopu prodávat brněnský záložník Tomáš Frejlach.

Na nápor fanoušků se chystá také brněnský klub, který v tropických vedrech řešil potíže Pouze dvě stě kusů triček čítá speciální edice, kterou občanské sdružení Zbrojováci přichystalo pro brněnské fanoušky na nedělní domácí duel se Spartou. Zájemci jej mohou koupit od pátku v klubovém fanshopu na stadionu v Srbské ulici za dvě stě korun. s občerstvením. „V padesátistupňových teplotách nepomůže nic. Stánky jsou na maximálním počtu, ale přidali jsme předchlazovací zařízení. Nápoje se budou roznášet i při zápase na tribuny," podotýká výkonný ředitel Zbrojovky Vlastimil Ostrý.

Potíže jim dělají také záškodníci, kteří likvidují elektrické kabely vedoucí ke stánkům. „Přeřezávají je nebo kradou. To přece nejsou fanoušci," zlobí se Ostrý. „Nainstalovali jsme kamerový systém, abychom poškozování zamezili," uvádí.

V předprodeji zatím zmizely jen dva tisíce lístků. „Proto žádám fanoušky, aby nechodili na poslední chvíli a netvořily se tak fronty. Není v našich silách obsloužit všechny naráz," doplňuje Ostrý.