Situaci museli uklidňovat těžkooděnci. Policie informovala, že při utkání zajistila tři příznivce Zbrojovky. „Po zápase jsme v souvislosti s tím incidentem zjišťovali totožnost ještě u dalších dvanácti lidí," sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Zdroj: DENÍK/Markéta Weinlichová

Nepokoje na tribuně v poločase. Zasahovali policisté. Zdroj: DENÍK/Markéta Weinlichová

Nejdříve se ozvala píšťalka, poté rány petard a chorály fanoušků obou týmů. Páteční zápas Baníku se Zbrojovkou na stadionu v Srbské ulici začal v šest večer. Ostravští fanoušci se na tribunu hostí dostali již tři čtvrtě hodiny před dopředu. Cesta autobusy, které doprovázel policejní konvoj, byla bez komplikací.

Policie pouštěla ostravské fanoušky po menších skupinách a po bezpečnostní prohlídce. Baníkovci vstupovali na tribunu hostí již tradičně od kluziště ve Vodové ulici, s příznivci Zbrojovky se proto nepotkali.

Euforii fanoušků podle očekávání ještě podpořilo to, že jejich tým v pátek hraje vůbec první zápas po návratu do nejvyšší ligy.

Miloš Kratochvíl dává vyrovnávací branku v utkání domácí Zbrojovky Brno s Baníkem Ostrava. Hosté nakonec zvítězili 3:1.
Mizerný úvod sezony. Zbrojovka doma podlehla Baníku, rozhodl Baroš

V době konání zápasu neprojeli řidiči Vodovou a Červinkovou ulicí. Kvůli bezpečnosti zastavili strážníci dopravu i v Srbské ulici, v úseku mezi ulicemi Riegrovou a Boženy Němcové. „Doporučili jsme využít městskou hromadnou dopravu,“ zmínil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

České dráhy pro fanoušky Baníku vypravily speciální vlak. Ti se začali v pátek na vlakovém nádraží v Ostravě-Svinově po malých skupinách scházet už kolem jedné hodiny. Krátce po půl druhé jich na nástupišti stálo několik stovek.

Petr Pavlík.
Pavlík chce být slušný kapitán. Nejsme zvěř, říká

I zpět do Ostravy vyjeli fanoušci speciálním vlakem, a to po deváté hodině večer.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK
*Pro zvětšení na obrázek klikněte

Trenér Baníku Ostrava Radim Kučera.
Baník ještě hledá stopery, Kučera by bral hned dva