Baláž vystřídal v závěru zápasu Lukáše Kubáně. Ovšem to, že zasáhne do ligových bojů, by ho možná ještě před týdnem ani nenapadlo.

Jenže brněnskému týmu se nedostávalo útočníků. Zranění vyřadila ze hry Bestu, Wagnera, Šurala i Boráka. Ofenziva navíc utrpěla i odchodem Kaloudy do CSKA Moskva.

A tak trenér Uličný ukázal na Baláže. „Vrátil jsem se z hostování a začal jsem trénovat s juniorkou. Když se zranili další útočníci, trenér si mě vytáhl. Jsem rád, že jsem dostal šanci,“ popisuje Baláž události posledních dní.

S A–týmem toho moc nacvičit nestihl. „Dva dny jsem s nimi trénoval. Ale béčko se snaží hrát to samé co áčko, takže v tom by problém být neměl,“ odmítá nedostatek času na souhru s novými spoluhráči.

Jednatřicetiletý ofenzivní univerzál strávil poslední rok ve druhé lize. Na jaře byl v Jihlavě, na podzim ve Vítkovicích. V zimě se mluvilo o jeho odchodu do Fulneku, ale z toho sešlo. Nyní má opět šanci dostat se do ligového kádru.

„Budu se snažit hrát co nejlíp, budu trénovat naplno, abych byl co nejvíc platný pro mužstvo. Jestli mám šanci se v áčku udržet, to už je na rozhodnutí někoho jiného,“ ví zkušený fotbalista.

Pomoci mu může právě velká brněnská marodka. „S Liborem počítám, je v širším kádru. To, jestli dostane další příležitost, záleží jen na něm,“ prohlásil kouč Petr Uličný.