Anglický týden. Nebo Budějovický týden, jak chcete. Fotbalisté 1. FC Brno přivítají v neděli České Budějovice. A stejný soupeř je čeká i ve středečním pohárovém zápase. Podle trenéra Petra Uličného nyní myslí Brňané jen na nedělní duel 11. kola nejvyšší soutěže. „O středě se vůbec nebavíme. Teď je nejdůležitější liga, od neděle večer bude nejdůležitější pohár,” uvedl Uličný.

Na Jihočechy mají na Srbské dobré vzpomínky, na jaře vyhrálo Brno vysoko 5:0. „To už je minulost, nebavíme se ani o tom. Neslyšel jsem, že by ten zápas někdo připomínal,“ poznamenal brněnský kouč.

Největší otazník před nedělním duelem visí nad složením stoperské dvojice. Pilíř zadních řad a kapitán Jan Trousil totiž nemůže nastoupit kvůli čtyřem žlutým kartám. „To je samozřejmě citelné oslabení. Nyní přemýšlím, kým ho nahradím. V úvahu připadají čtyři jména,“ tvrdí Uličný. Trousila nahradí někdo ze čtvreřice Večeřa, Švejnoha, Kuncl a Holek.

„Večeřa hrával stopera za béčko, vedl si dobře. Normálně by asi hrál Švejnoha, ale ten je po vážném dlouhodobém zranění. Kuncl už stopera také hrál a opravdu uvažuju i o Holkovi,” přemýšlel nahlas zkušený trenér .

Problém by naopak neměl mít se složením zálohy, hrát už bude uzdravený špílmachr Polách. Oříškem však bude útok. „Složení si musím rozmyslet. Bestu jsem po Mostu chválil, Došek tam dal gól. Ale pamatujeme si, že třeba zápas s Jabloncem, tedy náš jediný vítězný doma, udělali Pacanda s Wagnerem. Variant je víc,” mlžil Uličný.

Utkání s Budějovicemi berou Brńané velmi vážně. Další domácí neúspěch už by totiž mohl znamenat velké nepříjemnosti. „Je to pro nás klíčový zápas a my musíme udělat všechno proto, abychom uspěli,“ ví kouč.

K lepším výkonům mají pomoci i pohovory vedení s některými hráči. „Byly to velice konstruktivní rozhovory a myslím si, že i ve správnou dobu a byly udělány správným způsobem. V rámci cílů, které jsme si dali, je pro nás celý tento týden opravdu nesmírně důležitý,” zdůraznil trenér.