Oba kluby jsou momentálně v rozdílném rozpoložení. Zatímco Brno sérií tří výher odvrátilo hrozící krizi, Baník už čtyři ligová kola nevyhrál. „Baníku se vyloženě nepovedlo jen poslední utkání s Budějovicemi. To se prostě stává. Určitě ovšem mají silné mužstvo. Chceme však bodovat a věřím, že poslední výhry na tým zapůsobí pozitivně,“ věří brněnský trenér Petr Uličný.

Měl by mít k dispozici všechny hráče užšího kádru, jen útočníci Pacanda s Wagnerem měli menší potíže s nachlazením. „Výkon v druhém poločase proti Bohemians se mi zamlouval, takže z této sestavy budeme zřejmě vycházet,“ naznačil Uličný složení týmu.

Pro oba kouče bude mít zápas zajímavý podtext. V polovině devadesátých let společně vedli brněnský tým a později oba seděli na lavičce současného soupeře. Tehdy vzájemné zápasy skončily remízami 1:1 a 3:3.

„Všechny bývalé asistenty mám rád, ale Karel je z nich asi nejlepší trenér. Patří k vůbec nejlepším u nás,“ myslí si Uličný, který se ovšem se svým přítelem nehodlá před zápasem nijak hecovat. „To už nedělám. Různé vtipkování odvrací od koncentrace,“ vysvětluje.

jak asi nastoupí

Ostrava: Vašek – Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř – Rajtoral, Marek, Otepka, Mičola – Svěrkoš, Zeher.

FC Brno: Lejsal – Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl – Kalouda, Polách, Holek, Střeštík – Besta, Došek.