Zatím se ale nikdy neprosadil. A většinou zamířil na hostování. Jihlava, Mladá Boleslav, Bystrc, znovu Jihlava. Mezitím operace oka a půlroční pauza. Povede se mu konečně se prosadit do elitního brněnského výběru?

„Pokolikáté tady začínám přípravu? Ani nevím, po té desáté jsem to přestal počítat,“ směje se urostlý forvard. „Každopádně bych se rád prosadil, uvidíme, jak to dopadne. Těžko říct, jak moc se mnou trenér počítá. To zatím nedokážu odhadnout,“ dodává čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Dostat se do kádru aktuálně pátého týmu prvoligové tabulky je pro něj velká výzva. Obzvlášť po výkonech, které svěřenci trenéra Uličného předváděli v závěru podzimní části. „Je to velké lákadlo, chtěl bych hrát za Brno. Ale podle toho, jak hrálo Brno dobře, je vidět že nepotřebuje doplňovat. Kádr, který tady byl, je dobrý. Pořád má velké naděje na přední umístění. Takže to bude těžké,“ říká Simr.

Podzim strávil na hostování v Jihlavě a soupeřovu síť se mu povedlo rozvlnit hned osmkrát. „To je docela dobrá bilance, jenže fotbal je kolektivní sport. A my jsme skončili desátí, a to je špatné,“ uvědomuje si muž, který klubu z Vysočiny před třemi roky patnácti trefami vystřílel postup do nejvyšší soutěže.

Na podzim Jihlava určitě nenaplnila své ambice. „Už od začátku byly problémy s kádrem, doplňovalo se to za běhu, nebyli jsme sehraní. Asi zapracovala i psychika, protože každý očekával, že se postoupí. A ono se nepostoupí.“

Pokud by se nyní neprosadil v Brně, musel by si opět hledat angažmá. „Ale na hostování už bych nechtěl, radši na přestup,“ uzavírá Simr.