Favorit měl namále. Brněnští fotbalisté včera jen tak tak proklouzli do třetího kola Poháru ČMFS. Třetiligové Mutěnice hodně kousaly a Brňané nakonec pod vinicemi vyhráli těsně 4:3.

„Začali jsme dobře, první poločas byl povedený. Dařila se nám kombinace, naše hra byla plná pěkných akcí. Jenže ve druhé půli se to změnilo, pak se naopak nedařilo téměř nic,“ vystihl brněnský trenér Petr Uličný.

Jeho svěřenci vedli po první pětačtyřicetiminutovce už 3:1. „Po přestávce jsme ale začali líp vykrývat prostory, nechyběla bojovnost,“ pochvaloval si mutěnický trenér Vladimír Hruška. Kouč vedoucího týmu MSFL musel včera poprvé zkousnout porážku na mutěnické lavičce v soutěžním zápase. „Ale tahle moc nebolí. Byl to pěkný zápas, škoda, že jsme ho nedotáhli až k pokutovým kopům,“ posteskl si někdejší útočník pražských Bohemians.

Na mutěnickém trávníku to zpočátku vypadalo na jasnou záležitost. Po dvou gólech Reného Wagnera, který si po dlouhé době zahrál celých devadesát minut, sice snížil agilní Bubenko, ale po dalším zásahu Pacandy by na domácí vsadil málokdo.

„Je důležité, že se naši útočníci po dlouhé době trefili, určitě jim to pomůže,“ mohlo těšit Uličného.

Jenže po změně stran z penalty snížil zkušený Bílek a chvíli na to zúročil sílící tlak Mutěnic ve vyrovnávací gól Obal.

Favorita poslal opět do vedení nejlepší hráč Brňanů Okleštěk, ale domácí nebyli daleko od zaslouženého vyrovnání. Jenže Křižánek hlavičkoval těsně vedle a Bílek trefil nádhernou střelou tyč.

Brno se nakonec ubránilo. „Dělali jsme ale zbytečné chyby v obraně, kterými jsme soupeři dovolili, aby se dostal do tlaku,“ uznal Uličný, kterému chybělo šest hráčů základní sestavy.

S defenzivou rozhodně spokojen nebyl. „Je to už druhé vítězství venku 4:3. To je špatné, základem musí být aktivní a kvalitní obrana. Tři góly, to je moc i v pohárovém zápase,“ uzavřel Uličný.